nieuws

Aldi voert tijdsregistratie in

Formules 7020

Aldi voert tijdsregistratie in

CULEMBORG –   Aldi voert een tijdsregistratie in. De discounter wil daarmee meer inzicht hebben in de bezetting in de winkel. Het is één van de maatregelen om grip te krijgen op interne kritiek op ontoelaatbare werkdruk in de filialen.

Dat stelt de discountformule in een reactie naar aanleiding van de TV uitzending van Eén Vandaag. In de uitzending kwamen meerdere medewerkers aan het woord die naar buiten treden over ontoelaatbare werkdruk. Aldi stelt het te betreuren dat ‘collega’s binnen onze organisatie veel druk ervaren en het gevoel hebben hun klachten of zorgen niet te kunnen delen met leidinggevenden’. De disocunter zegt deze signalen zeer serieus te nemen.

Verruimde openingstijden vermindert werkdruk

In de reactie noemt Aldi een aantal maatregelen die de discounter neemt of al heeft genomen. Zo zijn er 850 medewerkers aangetrokken. Onduidelijk is overigens of dat parttimers of fulltimers zijn. Aldi zelf zegt dat ze ook worden aangetrokken om verruimde openingstijden mogelijk te maken. Aldi: ‘Doordat de extra openingstijden gemiddeld niet de drukste momenten zijn, kunnen in deze uren diverse werkzaamheden gedaan worden. Hierdoor heeft deze extra inzet van uren dus directe een positieve impact op de werkdruk.’ Naast de 850 medewerkers zijn er 35 trainees aangetrokken voor een leidinggevende rol in de winkels.

Tijdsregistratie geeft Aldi meer inzicht

Over de tijdsregistratie zegt Aldi daardoor meer inzicht te hebben in de bezetting. ‘Tevens wordt hierdoor de objectiviteit van de urenregistratie sterk verbeterd. Daardoor kan beter bepaald worden hoe hoog de daadwerkelijke werkdruk is. Er kunnen bij een te hoge werkdruk direct maatregelen genomen worden.’

Aldi zet externe schoonmakers in

Opmerkelijk is dat Aldi zegt externe schoonmaakbedrijven in te zetten in de meest onhygiënische winkels. Aldi: ‘Ook dit heeft tot doel de werkdruk te verminderen en natuurlijk onze hoge standaard op het gebied van hygiëne te waarborgen. Overigens beoordeelt de NVWA ons met een voldoende ten aanzien van hygiëne. In de afgelopen 2 jaar zijn van onze 500 filialen er slechts twee tijdelijk sluitingen geweest.’

Overigens is Aldi bezig met een enorme inhaalslag in de winkels. Zo krijgen de filialen meer kleur en uitstraling. Ook vindt er een enorme ombouwoperatie plaats. Daarnaast is de keten begonnen met de verkoop van A-merken en worden bake-off-ovens in de supermarkten geplaatst.

Klik hieronder voor de volledige verklaring van Aldi:

Reageer op dit artikel