nieuws

Aldi start nieuw opleidingsprogramma

Formules 5337

Aldi start nieuw opleidingsprogramma

CULEMBORG – Discounter Aldi is gestart met het opleidingsprogramma STIP. Dat staat voor Sprint Trainee Impact Programma.

Het nieuwe opleidingsprogramma is na de start van het Aldi Opleidingshuis en de invoering van Opleidingsfiliaalleiders, het derde programma dat specifiek gericht is op de ontwikkeling van medewerkers.

Voor young professionals

Aldi biedt naar eigen zeggen met het traineeprogramma net afgestudeerde young professionals ‘een stip aan de horizon in hun ontwikkeling’. De trainees krijgen de kans om binnen twee jaar door te groeien naar een managementfunctie binnen Aldi, zo vermeldt het bedrijf op de site.

Filiaal leiden

Ze doorlopen het Aldi-opleidingshuis in drie blokken: Vakmanschap, Ondernemerschap en Leiderschap. Vanaf blok 2 gaan de trainees een filiaal leiden. Parallel aan de drie blokken start ook een Persoonlijk leiderschapstraject en een minorprogramma. In dit minorprogramma kiezen de trainees een specifiek vakgebied en gaan zij deelnemen aan een landelijk project.

34 Kandidaten

‘Het programma is deze maand van start gegaan met 34 kandidaten. De Droomfabriek begeleidde de kick-off van STIP. De thema’s Verbinding en Leiderschap stonden op deze dag centraal. De 34 kandidaten werden volgens Aldi uitgedaagd met opdrachten en stonden stil bij hoe zij maximaal impact kunnen hebben op de ontwikkelingen binnen de discounter.

Reageer op dit artikel