nieuws

Albert Heijn stuurt brandbrief naar Eneco

Formules 5792

Albert Heijn stuurt brandbrief naar Eneco
Archieffoto bezorgservice Albert Heijn

ZAANDAM – Albert Heijn heeft samen met de NS en KPN een brandbrief gestuurd naar de raad van bestuur van Eneco.

De drie grote afnemers van Eneco maken zich zorgen dat de duurzame koers van het energiebedrijf in gevaar komt bij een eventuele verkoop. Eneco is in handen van 53 Nederlandse gemeenten en die overwegen hun aandelen te verkopen vanwege de splitsing van het bedrijf in een netwerk- en een leveringsbedrijf. Als voldoende gemeenteraden instemmen met verkoop, kan een commerciële partij een meerderheidsbelang bemachtigen. Albert Heijn werkt met Eneco samen aan het verduurzamen van zijn winkels.

Nederland loopt achter

De 53 gemeenten moeten voor 31 oktober aan de aandeelhouderscommissie laten weten wat ze willen doen met hun aandelen. Net als de topmannen van NS en KPN, wijst ook de AH-topman Eneco erop dat ‘Nederland nog altijd achterloopt als het gaat om het halen van de energiedoelen die in de EU en het Klimaatakkoord van Parijs zijn afgesproken’. Tegelijkertijd prijzen ze Eneco ‘dat al jaren hard werkt aan de groene ommezwaai die nodig is’.

Zorgen over verkoop bedrijf

Zondag sprak ook de centrale ondernemingsraad van Eneco zijn zorgen uit over een mogelijke verkoop van het bedrijf. De ondernemingsraad is bang dat daarbij niet genoeg gelet wordt op de duurzaamheid van het bedrijf en de belangen van de werknemers.

Reageer op dit artikel