nieuws

AH: Kerstfestival met quiz en reuzenrad

Formules 3767

AH: Kerstfestival met quiz en reuzenrad

UTRECHT – Albert Heijn organiseert in december voor de derde keer het Allerhande Kerstfestival. Het Spoorwegmuseum in Utrecht is wederom de locatie.

Het festival vindt plaats op 8, 9 en 10 december. De supermarktketen zegt dit jaar een aantal nieuwe elementen toe te voegen aan het evenement. ‘Naast alle foodstands, workshops en kookdemonstraties is er meer te beleven op het festivalterrein. Zo komt er dit jaar een extra groot winterbbq-plein, wordt jouw foodkennis op de proef gesteld tijdens de Allerhande-quiz in het theater en kan je een rondje maken in het reuzenrad waar je het beste uitzicht hebt op meer dan 200 versierde kerstbomen en 100.000 kerstlichtjes’, zegt de formule op zijn Facebookpagina.

Van ontbijt tot borrel tot nagerecht

Vanzelfsprekend draait het tijdens met name om eten en drinken. ‘Net als voorgaande jaren kun je hier terecht voor een smaakvolle reis door het kerstmenu: van ontbijt tot borrel en van voor- tot nagerecht. Je kijkt tijdens kookdemonstraties en workshops mee over de schouders van onze eigen experts, topchefs en culinaire experts als bakker en patissier Robèrt van Beckhoven en wijnkenner Harold Hamersma. Zo loop je aan het einde van de dag naar buiten met je kerstmenu op zak’, meldt Albert Heijn.

Mentale marktleiderschap

Albert Heijn organiseerde in 2015 voor het eerste een Allerhande Kerstfestival. Diverse retailexperts noemden het initiatief van de marktleider destijds een stap in de goede richting. ‘Ik heb vorig jaar al aangegeven dat Albert Heijn het mentale marktleiderschap aan het verliezen is. Sinds de komst van Wouter Kolk als algemeen directeur zie je echter dat Albert Heijn weer veel onderscheidende initiatieven aan het ontplooien is. Ze komen met maaltijdboxen, openen een supermarkt zonder caissières en komen nu met een festival. Albert Heijn is weer ‘the talk of the town’, zei professor Laurens Sloot toen in een reactie.

Reageer op dit artikel