nieuws

Van Noort spant kort geding aan tegen AH

Formules 3649

HAARLEM – AH-franchiser Gerrit van Noort daagt Albert Heijn voor de rechter. Aanstaande dinsdag dient bij de rechtbank in Haarlem een kort geding.

Van Noort spant kort geding aan tegen AH
Lege schappen bij AH Berghem met een excuus voor het ongemak.

Het dienen van het kort geding wordt door de rechtbank in Haarlem bevestigd na vragen van Distrifood.

Conflict gaat nieuwe fase in

Daarmee gaat het conflict tussen Van Noort en Albert Heijn een nieuwe fase in. Beide partijen liggen op ramkoers, nadat Albert Heijn bijna twee weken geleden besloot de leveringen van goederen aan de twee supermarkten van Van Noort in het Brabantse Berghem en in Leiden stop te zetten. Het is voor zover bekend de eerste keer dat de marktleider zo’n vergaand besluit neemt tegen een franchisenemer.

Kort geding geeft duidelijkheid over oorzaak

Het kort geding zal ook duidelijk maken wat de oorzaak is van het conflict tussen Van Noort en Albert Heijn. De ondernemer houdt tot nu zijn mond dicht: ‘Ik lever geen commentaar. Dat hebben we zo in de franchiseovereenkomst afgesproken en daar houd ik me aan.’ AH sprak vorige week over ‘het nakomen van financiële verplichtingen’. De franchisevereniging van Albert Heijn volgt de zaak en heeft contact met Van Noort. ‘Maar wij zijn geen partij’, zegt voorzitter Twan van Meel.

Reageer op dit artikel