nieuws

Van Noort en AH na geding weer om tafel

Formules 4681

HAARLEM – AH-franchisenemer Gerrit van Noort en Albert Heijn gaan weer met elkaar in gesprek. Dat is de uitkomst van een kort geding dat dinsdag diende bij de rechtbank in Haarlem.

Van Noort en AH na geding weer om tafel
Lege schappen bij AH Berghem met een excuus voor het ongemak.

Met het kort geding probeerde de ondernemer AH te dwingen weer goederen te leveren aan zijn supermarkten in Leiden en Berghem. AH staakte de leveringen ruim twee weken geleden omdat Van Noort een forse betalingsachterstand bij de formule zou hebben.

‘We hopen er uit te komen’

Na het kort geding, dat vier uur duurde en achter gesloten deuren plaats had, reageerden de twee partijen in opgewekte stemming, meldt het Brabants Dagblad. ‘We praten weer en hopen er in goed overleg uit te komen’, reageerde franchisedirecteur Willem Spierenburg van Albert Heijn. Van Noort zelf wenste na afloop geen commentaar te geven aan de pers, blijkt uit een tweet van een redacteur van Omroep West.

Bedrijfsgevoelige informatie

Het kort geding vond op verzoek van beide partijen achter gesloten deuren plaats. Pers en publiek waren niet welkom omdat er bedrijfsgevoelige informatie aan de orde zou komen. Na twee schorsingen leken partijen tot een vergelijk te kunnen komen. De rechter stelde daarom het vonnis uit om ze de gelegenheid te geven om de komende tijd tot een akkoord te komen.

Extreme maatregel

De twee AH-vestigingen van Van Noort kampen al twee weken met steeds legere schappen. De supermarkten zijn weliswaar nog open maar klanten zijn er nauwelijks nog te vinden. AH zou dat ook liever anders zien, aldus woordvoerder Anoesjka Aspeslagh vorige week over de situatie. ‘Het is een extreme maatregel die we niet snel en graag nemen.’ Gerrit van Noort zei toen ook geen commentaar te kunnen en willen leveren, onder meer vanwege voorwaarden in de franchiseovereenkomst.

Reageer op dit artikel