nieuws

Spar University strijdt met Studentenbox.nl

Formules 5591

Spar University strijdt met Studentenbox.nl

UTRECHT – Spar University deelt dit jaar op pakjesavond aan studenten 10.000 gratis studentenboxen uit. De studentenformule gaat de concurrentie aan met Studentenbox.nl.

Vanaf vorige week konden studenten zich bij Spar University aanmelden voor een Free Spar University Box, die gevuld wordt met gadgets, lekkernijen en productsamples die voor studenten interessant zijn.

10.000 boxen beschikbaar

De inhoud van de boxen heeft een waarde van ongeveer €50. ‘We hebben de eerste dagen al 1500 aanmeldingen ontvangen, zonder dat we hiervoor echt reclame gemaakt hebben’, laat Erwin Binneveld, de man achter Spar University, aan Distrifood weten. ‘Tot dusverre is alleen op onze site gemeld dat de studenten onze app kunnen downloaden en de box kunnen claimen. Er zijn 10.000  boxen beschikbaar. Deze kunnen worden opgehaald op pakjesavond in de winkels van ons die als pick-uppoint dienen. Op dit moment worden nog gesprekken gevoerd met leveranciers om de boxen vol te krijgen, maar dat gaat zeker lukken’, weet Binneveld. De Spar-ondernemer krijgt hiermee ook de beschikking over e-mailadressen van studenten, zodat hij nog  beter kan communiceren met zijn doelgroep.

Studentenbox.nl in 2014 van start gegaan

Bij Binnevelds concurrent Studentenbox.nl, een Tilburgs initiatief dat in 2014 van start is gegaan, worden jaarlijks circa 30.000 nieuwe adressen aan de database toegevoegd. Studentenbox.nl wordt onder meer  mogelijk gemaakt door Domino’s, Maggi, Senseo en Christine Le Duc. Binneveld houdt de namen van zijn partners op dit moment nog voor zich.

Negende Spar University geopend

Afgelopen donderdag opende de negende Spar University, deze keer op de campus van de Technische Universiteit Delft. In de rustige zomermaanden zijn alle winkels omgebouwd naar het format zoals voor het eerst in de Nijmeegse vestiging te zien was. ‘Operatie roze krokodil, zoals wij eerder in de vakmedia hebben gecommuniceerd en waar wij enorm trots op zijn’, laat Binneveld weten.

Reageer op dit artikel