nieuws

Picnic, met vertraging, gestart in Zoetermeer

Formules 2941

Picnic, met vertraging, gestart in Zoetermeer

ZOETERMEER – Met een maand vertraging is Picnic vandaag (donderdag) van start gegaan met boodschappen bezorgen in Zoetermeer en Benthuizen.

Picnic moest de eerder aangekondigde start uitstellen omdat er niet voldoende bezorgautootjes beschikbaar waren.

Vierduizend aanmeldingen in Zoetermeer

Volgens de online super hebben sinds juni, toen de komst werd aangekondigd, zich al vierduizend potentiële klanten aangemeld. ‘Het enthousiasme in Zoetermeer voor Picnic is enorm groot en dat is uiteraard erg leuk om te zien. Wij gaan er alles aan doen om iedereen blij te maken door het gesjouw van boodschappen te besparen en zo tijd over te houden voor leuke dingen’, aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic.

Landelijke uitrol van Picnic

De uitbreiding is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic. Het aantal klanten van de online supermarkt verdubbelde in het eerste half jaar van 2017 tot 65.000. Dit kwam onder meer doordat de boodschappendienst actief werd in steeds meer steden. Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen gratis aan huis in 6 steden, op 30 juni stond de teller op 24 steden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 250, terwijl nog eens 100 wagentjes besteld zijn en de komende maanden geleverd worden. Aan het eind van het eerste half jaar had Picnic 650 bezorgers in dienst.

Picnic bouwt nieuw dc in Utrecht

Picnic startte vorige maand met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Utrecht. Dit moet in maart volgend jaar klaar zijn. Het vloeroppervlak is drieënhalf keer zo groot als nu in de twee bestaande dc. ‘De twee distributiecentra die we momenteel gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend’, aldus Michiel Muller bij de start van de bouw. ‘Daar spelen we op in met de bouw van een groot en hypermodern distributiecentrum, dat ons in staat stelt de komende jaren door te groeien.’

Reageer op dit artikel