nieuws

Lidl past controversiële verpakking aan

Formules 4985

Lidl past controversiële verpakking aan

HUIZEN – Lidl gaat de verpakking van Griekse producten aanpassen na kritiek op het wegpoetsen van de kruisen van een afgebeelde kerk.

Dat meldt het Reformatorisch Dagblad op basis van berichten in Duitse media. Een woordvoerder van de keten heeft het voornemen van de aanpassing deze week laten weten aan de Duitse protestantse nieuwsdienst Idea.

Uiterst vervelend

Lidl Nederland gaf vorige week al aan het ‘uiterst vervelend’ te vinden dat op verpakkingen van Griekse producten christelijke kruisen van een kerkgebouw digitaal zijn weggepoetst. Een Belgische klant reageerde eerder die week geschokt omdat volgens zijn zeggen Lidl kruisbeelden uit Griekse verpakkingen op landschappen weghaalt. ‘We begrijpen hoe belangrijk religieuze symbolen voor samenlevingen zijn’, reageerde het bedrijf na deze ophef over de kwestie.

Producten Lidl tijdens Griekse actieweek

Het gaat om een foto op producten uit het Eridanous-assortiment, zoals moussaka en halloumi-kaas, die worden verkocht tijdens de Griekse actieweek. Op de foto staan bekende blauwe koepels van een wit kerkgebouw op het Griekse eiland Santorini afgebeeld. Maar de kruisen op de koepels ontbreken.

Ontworpen door internationaal team

In een schriftelijke verklaring zei Lidl Nederland dat deze specifieke verpakkingen zijn ontworpen door een internationaal team. ‘Het is onderdeel van ons internationaal bedrijfsbeleid om religieus en politiek neutraal te blijven. We hebben op geen enkele wijze aanstootgevende bedoelingen gehad en we zullen zorgdragen dat toekomstige verpakkingen weloverwogen en met grote zorg worden geproduceerd.’

Reageer op dit artikel