nieuws

Leidse winkel Van Noort over naar Albert Heijn

Formules 6803

LEIDEN -De winkel van AH-franchiser Gerrit van Noort in Leiden is per vandaag over naar Albert Heijn.

Leidse winkel Van Noort over naar Albert Heijn
Lege schappen bij AH Berghem met een excuus voor het ongemak.

Dat laat Albert Heijn weten naar aanleiding van vragen van Distrifood. De andere vestiging van Van Noort, in het Brabantse Berghem, blijft voorlopig wel in beheer van de franchiser.

Personeel winkels ingelicht

Volgens woordvoerder Anoesjka Aspeslagh is afgelopen weekend het personeel van beide winkels ingelicht over de veranderingen. Albert Heijn liet zondag al weten dat de winkels vanaf vandaag (maandag) weer beleverd worden, nadat beide partijen tot een oplossing kwamen in het al langer lopende conflict. Daardoor hoeft de rechtbank in Haarlem geen uitspraak te doen in het kort geding zoals dat door franchiser Van Noort was aangespannen en dat afgelopen dinsdag achter gesloten deuren werd gehouden. De rechtbank bood de partijen vrijdag nog extra tijd om in overleg tot een oplossing te komen. Volgens Albert Heijn is dat dus nu ook gebeurd.

Vanaf maandag weer beleverd

‘Wij vinden het fijn dat nu kunnen melden dat we tot goede afspraken zijn gekomen over de toekomst van de twee Albert Heijn-winkels in Berghem en Leiden. Onderdeel van die afspraken is dat beide Albert Heijn-winkels vanaf maandag weer beleverd worden’, zo schrijft AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh in antwoord op vragen van Distrifood.

Steeds legere supermarkt

Het conflict tussen Van Noort en Albert Heijn leidde er ruim twee weken geleden toe dat AH de leveringen aan de winkels stopzette. Dit zorgde voor supermarkten waarin de versgroepen al snel grotendeels uitverkocht waren en in het overige assortiment steeds meer gaten verschenen. Over de exacte achtergrond van het conflict hebben de betrokken partijen nooit uitspraken gedaan, behalve dat het om financiën gaat.

Geding achter gesloten deuren

De Telegraaf meldde vorige week op basis van bronnen dat Van Noort een miljoenenschuld zou hebben bij AH. Dat zou een verkoop van (een van de) winkels een logische optie maken. De zaak trok volop de aandacht in de nationale media. Een kort geding afgelopen week leek voor meer duidelijkheid te zorgen. Die zaak werd achter gesloten deuren behandeld, waarna de rechtbank de partijen ruimte gaf om te overleggen over een andere oplossing dan een gerechtelijke uitspraak. Dat werd vrijdag nog eens verlengd.

Reageer op dit artikel