nieuws

Jumbo start pilot met kindermaaltijden

Formules 3834

Jumbo start pilot met kindermaaltijden

DEN BOSCH – Jumbo is gestart met de verkoop van kindermaaltijden voor kinderen van 1 tot en met 5 jaar.

De maaltijden zijn samengesteld door de Engelse kinderkookboekenschrijfster Annabel Karmel. Zij wordt wereldwijd gezien als expert op het gebied van voeding voor baby’s en kinderen.

Uitrol naar andere vestigingen

De maaltijden worden in één van de Jumbo-vestigingen in Den Bosch verkocht en er volgt snel een uitrol naar andere vestigingen. ‘Met deze maaltijden helpen we ouders die hun kinderen op een snelle manier een verse en gezonde maaltijd willen voorzetten. We zijn enthousiast over de resultaten en bekijken op dit moment hoe we de maaltijden op meer plekken beschikbaar kunnen maken voor onze klanten’, laat Jennita den Boer namens Jumbo weten. Het gaat om zes diepvriesmaaltijden en twaalf koelverse gezonde maaltijden.

Geen potjes gepureerd voedsel

‘Het zijn geen potjes gepureerd voedsel, maar het gaat om vast voedsel met weinig zout’, zegt eigenaar Howard Kamperveen van HK Baby and Childfood, distributeur in de Benelux. ‘Een aantal van Karmels meest populaire gerechten is omgevormd tot snel te bereiden, evenwichtige maaltijden. Bijvoorbeeld spaghetti met tomaat en kip. In het Verenigd Koninkrijk is de maaltijdenlijn van de schrijftster al geruime tijd in de winkels verkrijgbaar.’

43 boeken op naam

Donderdag was Annabel Karmel in Utrecht om de kindermaaltijden te presenteren. Ze schreef internationale bestsellers en heeft meer dan 43 boeken op haar naam staan.

Reageer op dit artikel