nieuws

Jumbo Foodmarkt City op stationslocatie

Formules 4454

Jumbo Foodmarkt City op stationslocatie
Achter de schermen de locatie waar de Jumbo City komt.

EINDHOVEN – Jumbo opent binnenkort een Foodmarkt City op het station in Eindhoven. Het bedrijf gaat daarmee rechtstreeks concurreren met AH to go.

Jumbo bevestigt de plannen voor een Foodmarkt City op het Eindhovense station.

Nog niet in details treden

De keten wil nog niet in details treden over de locatie, de oppervlakte en het assortiment. ‘Het is nog te vroeg om verdere mededelingen te doen over de precieze locatie, de timing en de invulling. Zodra we hier meer over kunnen melden, maken we dit bekend’, aldus woordvoerder Laura Valks-Piessens. Jumbo zwijgt ook over de verdere uitrol van de formule én of het meer stationslocaties op het oog heeft.

Jumbo als buur

Een medewerkster van het onlangs op het station geopende Chocolate Coffee Café zegt dat ze de Jumbo als buur krijgt. De gemakswinkel komt aan de zuidzijde van de hal naast de toegangspoortjes te liggen. Daardoor is de Foodmarkt City ook voor publiek zonder treinkaartje toegankelijk. De locatie is tussen de 150 en 200 vierkante meter groot.

Concurrentie met AH to go

Met de Foodmarkt City op het station gaat Jumbo de concurrentie aan met AH to go, dat een vestiging aan de noordzijde van het station heeft. De twee zijn van elkaar gescheiden door een 100 meter lange passage die is afgesloten met toegangspoortjes.

Eerste in Groningen

Jumbo opende in mei van dit jaar in Groningen zijn eerste Foodmarkt City. Die winkel, met een oppervlakte van 560 vierkante meter, is een combinatie tussen Jumbo Foodmarkt, La Place en een reguliere Jumbo. Hoe Jumbo het concept aanpast aan de kleinere stationslocatie, is nog onbekend. Enkele weken geleden werd bekend dat Jumbo nog twijfelt over de naam Foodmarkt City, omdat die niet wordt geassocieerd met Jumbo en boodschappen doen.

Reageer op dit artikel