nieuws

Hoogvliet doneert aan The Ocean Cleanup

Formules 1919

Hoogvliet doneert aan The Ocean Cleanup
Links Siep de Haan (Hoogvliet) en rechts Boyan Slat (The Ocean Cleanup)

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hoogvliet doneert € 50.000 aan The Ocean Cleanup.

Hoogvliet steunt The Ocean Cleanup als onderdeel van de spaaractie rond de Ocean Buddies. Met deze spaaractie wil Hoogvliet het probleem van de ‘plastic soep’ bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

Verzamelalbum met stickers

De spaaractie bestaat uit Animal Planet stickers met interessante wetenswaardigheden over oceaandieren, een verzamelalbum waarin de stickers geplakt kunnen worden en knuffels voor de allerkleinsten. In het stickeralbum zijn enkele pagina’s gewijd aan het project The Ocean Cleanup.

The Ocean Cleanup project Boyan Slat

Dit project van de jonge Nederlandse ondernemer Boyan Slat is een inventief systeem om drijvend plastic uit de oceanen te vissen. Hoogvliet was onder de indruk van de presentatie waarbij Boyan zijn uitvinding wereldkundig maakte. Algemeen directeur Siep de Haan: ‘Wij vinden het ook belangrijk om in zo’n bijzonder project onze verantwoordelijkheid te nemen als het gaat om het voorkomen en oplossen van vervuiling door onder andere plastic. The Ocean Cleanup wordt geroemd als een van de beste uitvindingen om de plasticvervuiling in zee aan te pakken.’

Reageer op dit artikel