nieuws

Dirk geeft alle klanten een zoen

Formules 4439

Dirk geeft alle klanten een zoen

VELSEN-NOORD – Om te vieren dat Dirk van den Broek 75 jaar bestaat, kunnen klanten van de formule speciaal gemaakte dozen met daarin Buys zoenen (de voormalige negerzoenen) kopen.

‘Blozende wangen in de winkels van Dirk. Dirk geeft namelijk iedereen een zoen. In plaats van dat de 75-jarige felicitaties en zoenen ontvangt, deelt Dirk deze uit’, zo laat het supermarktbedrijf weten. Directeur Marcel Huizing: ‘Ter ere van ons 75-jarig bestaan hebben Dirk en Buys speciale zoenen laten maken. Vanaf deze week zijn de rode dozen met daarop een zoen van Dirk in onze winkels te koop.’

Dirk-tompoucen en -tulpen

Het jubileum wordt dit jaar groots gevierd op een manier die volgens het van oorsprong Amsterdamse bedrijf past bij de supermarktformule. Bij de start van dit jubileumjaar werden al 75.000 rode tompoucen uitgedeeld en is de rode tulp gedoopt. Deze Dirk-tulp is momenteel verkrijgbaar in alle 120 winkels van de formule.

Dirk zoenen

Prijzenfestival

Verder werden tijdens een groot Prijzenfestijn al duizenden prijzen weggegeven, met als hoofdprijs een jaar gratis boodschappen doen. Daarnaast kregen de klanten de afgelopen weken bij iedere €15 aan boodschappen een gratis kraskaart waar ze 200.000 A-merk artikelen mee konden winnen. Voor de resterende maanden van het jaar heeft de Detailresult-dochter nog meer jubileumacties in petto.

Historie bedrijf begon in 1942

Dirk van den Broek begon in 1942 met een melkwinkel op het Mercatorplein in Amsterdam. Tot die tijd reed Van den Broek, anno 2017 ruim in de 90, met de ponywagen door de buurt met melk. In 1948 startte de ondernemer de eerste zelfbedieningszaak van Amsterdam. In 1953 opende hij ook de eerste supermarkt van Nederland, al zijn er meer bedrijven die claimen dit te zijn geweest.

Reageer op dit artikel