nieuws

Dagwinkel kijkt naar grotere oppervlaktes

Formules 2087

Dagwinkel kijkt naar grotere oppervlaktes

BODEGRAVEN – Van Tol wil binnenkort een pilot houden met een grotere, 400-plus-uitvoering van het buurt- en dorpswinkelconcept Dagwinkel.

‘We zijn bezig met het ontwikkelen van een format voor panden die tussen de 400 en 600 vierkante meter tellen’, zegt commercieel directeur Michael van den Hurk namens Van Tol.

Doorontwikkeling Dagwinkel-concept

Het wordt een doorontwikkeling van het Dagwinkel-concept. ‘We houden ook vast aan die naam’, verzekert hij. Volgens Van den Hurk kan de formule juist in die wat grotere panden nog beter tot zijn recht komen. Het streven om in de margemix te komen tot 60 procent omzet uit vers en 40 procent uit kruidenierswaren is makkelijker te realiseren. ‘In een wat kleine winkel zul je toch voldoende kw moeten bieden om aan de eisen van de klant te voldoen. Dan blijft er minder ruimte voor vers over.’

Modulaire opbouw

Door de modulaire opbouw van het Dagwinkel-concept is een wat grotere winkel relatief eenvoudig te realiseren. ‘Daar kunnen we afhankelijk van het marktgebied modules toevoegen zoals het bakken van noten, chocolade en maaltijden. Maar eerst moeten we dat nog goed testen.’

Panden grotere formules

Hij verwacht relatief gemakkelijk geschikte panden te kunnen vinden. ‘Het zijn de panden die nu door grotere formules worden verlaten.’

Reageer op dit artikel