nieuws

Boni trekt stekker uit webwinkel

Formules 6620

Boni trekt stekker uit webwinkel
Boni-filiaal in Ermelo. Foto: Distrifood

NIJKERK – Boni stopt binnenkort met z’n webwinkel. Dat heeft het supermarktbedrijf recent aangekondigd.

Boni Supermarkten was in 2011, naar eigen zeggen, één van de eerste pioniers in de online levensmiddelenmarkt met Boni Webwinkel.

Boni gaat focussen op supermarkten

In een persbericht laat de supermarktketen uit Nijkerk weten dat de ontwikkelingen in de online markt het bedrijf heeft doen besluiten om de activiteiten van de webwinkel te beëindigen en te gaan focussen op de
supermarkten met een nieuwe online strategie. Hoe die strategie eruit ziet, houdt het filialenbedrijf vooralsnog in het midden.

‘Veel geleerd van webwinkel’

‘Wij hebben veel geleerd van e-commerce met Boni Webwinkel’, zegt Huub van der Horst, e-commerce manager van de keten, die 43 supermarkten telt. ‘Wij willen met de nieuwe online strategie gaan inzetten op de ideale online klantreis voor onze klanten. Dit moet ervoor gaan zorgen dat de communicatie en in te zetten communicatiekanalen beter afgestemd zijn op de klant, zodat wij klanten meer kunnen binden en boeien aan onze supermarkten.’

Samenwerking met Picnic blijft

De regionale supermarktketen verwacht op deze manier de klanten nog beter van dienst te zijn in haar supermarkten. Het supermarktbedrijf blijft actief in de online bezorgmarkt door de samenwerking met Picnic. Sinds de lancering van die online super is het Superunie-lid actief als leverancier van Picnic. Dat blijft in de toekomst ook zo. Bovendien is Boni-eigenaar Bouke van der Wal een van Picnic’s grootste financiers.

Reageer op dit artikel