nieuws

Actie tegen levende kreeften bij Jumbo

Formules 3112

Actie tegen levende kreeften bij Jumbo

UTRECHT – De Partij voor de Dieren (PvdD) in Utrecht voert actie tegen de mogelijke verkoop van levende kreeften door Jumbo.

Dat meldt het AD. Volgens de partij is de supermarkt van plan de dieren aan te gaan bieden in de nieuwe Foodmarkt in Leidsche Rijn, die volgend jaar wordt geopend.

Protestbrief downloaden

De protestactie komt erop neer dat mensen een protestbrief van de website van de partij kunnen downloaden, en die ondertekend moeten versturen naar de assortimentsmanager van de Jumbo.

Nog te vroeg

Jumbo zou in een mail aan de partij hebben bevestigd levende kreeft te willen gaan verkopen in Utrecht. Maar woordvoerster Laura Valks-Piessens bevestigt dat niet. ‘Aangezien Foodmarkt Leidsche Rijn pas in 2018 opent, is het nog te vroeg om aan te geven of wij hier wel of geen levende kreeften zullen verkopen,’ laat ze de krant weten.

Goed leven

Jumbo-woordvoerster Valks-Piessens: ‘Net zoals veel viswinkels en -restaurants vinden ook wij het belangrijk dat kreeften een goed leven hebben gehad. Ook in de winkel wordt het welzijn van de kreeften geborgd. Waar wij kreeft verkopen, zijn specialisten aanwezig die onze klanten adviseren hoe ze een kreeft moeten bereiden.’

Andere Jumbo-foodmarkten

Levende kreeften worden ook verkocht in andere Jumbo-foodmarkten. ‘In Amsterdam kwamen we erachter dat daar levende kreeften werden verkocht toen het filiaal al open was. In Utrecht kunnen we er nog vóór de opening van dit nieuwe filiaal voor zorgen dat deze en andere dieren niet langdurig hoeven te lijden voor consumptiedoeleinden’, zo wordt het Utrechtse PvdD-raadslid Eva van Esch in het AD geciteerd.

Reageer op dit artikel