nieuws

Supermarkt van het Jaar: De kandidaten

Formules 22358

Supermarkt van het Jaar: De kandidaten

NIJKERK – De winkels die meedoen aan de verkiezing Supermarkt van het Jaar 2017-2018 zijn bekend.

In totaal 116 winkels, verdeeld over tien formules, dingen deze keer mee naar de titel van beste supermarkt van Nederland. De complete lijst is onder dit artikel te downloaden. Het gaat om vestigingen van de supermarktketens Albert Heijn, Deen, Dekamarkt, Dirk van den Broek, Emté, Hoogvliet, Jumbo, Plus, Poiesz en Vomar. In tegenstelling tot de vorige editie doen Coop en Spar niet mee.

Albert Heijn en Noord-Brabant

Albert Heijn, Plus en Jumbo zijn hofleverancier met 25 winkels, waaronder vijf XL-vestigingen van Albert Heijn. Wat betreft de provincies staat Noord-Brabant aan kop met het grootste aantal supermarkten (24), gevolgd door Zuid-Holland (17) en Noord-Holland (14). De winnaar van vorig jaar, AH Vleuterweide, is er ook weer bij. Dat geldt ook voor Plus Van Reijen in Veldhoven, de winnaar in 2014.

Geen Buurtsupermarkt van het Jaar

De strijd om de titel van beste buurtsupermarkt is geschrapt uit de verkiezing. Dat is mede het gevolg van nieuwe ontwikkelingen in de branche. De wijziging betekent dat de opzet van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing 2017-2018 wordt versimpeld. ‘Er is nu maar één categorie, de supermarkt. Zonder een onder- of bovengrens, mits ze een volwaardig supermarktassortiment hebben’, zei organisator Sjaak de Korte eerder in een interview in Distrifood.

Hierbij de lijst

Download hier de complete lijst >>>

Kijk op supermarktvanhetjaar.nl voor meer meer informatie over de verkiezing

Reageer op dit artikel