nieuws

Spelende kinderen in ‘lege’ AH Berghem

Formules 4608

BERGHEM – Het geschil tussen Albert Heijn en franchiser Gerrit van Noort lijkt nog altijd niet opgelost. Het personeel van de winkel in Berghem maakte er het beste van afgelopen weekeinde door spelletjes te organiseren voor kinderen.

Spelende kinderen in ‘lege’ AH Berghem

‘Geen producten om te verkopen, maar toch het beste ervan proberen te maken door middel van een spontaan georganiseerde spelletjes middag en ochtend. Met dank aan de vele kinderen is het een waar succes geworden’, schrijft het personeel van de winkel op de eigen Facebook-pagina. Zowel vrijdagmiddag als zaterdagochtend organiseerden caissières Tessa en Janneke de activiteiten voor kinderen in de winkel.

Speurtocht in de winkel

Kinderen konden onder meer meedoen aan een speurtocht in de winkel waarbij ze knuffels konden winnen, achter de kassa zitten, een kijkje nemen achter de schermen en er was van alles te proeven. De reacties van klanten op Facebook zijn erg positief. ‘Het was TOP. Wij waren er vanmorgen. Mijn zoontje heeft het er al de hele dag over. Hij raakt er niet over uitverteld’, schrijft een klant.

Hart onder de riem voor personeel

Andere klanten steken het personeel een hart onder de riem. ‘ Leuk gedaan! Ik hoop voor ons “klanten” en voor jullie “het personeel” Dat alles weer snel loopt zoals t lopen moet.’ De winkel krijgt al ruim een week geen verse vracht, waardoor ook het aantal klanten flink terug is gelopen. De spelletjesmiddag zorgde toch voor reuring rond de winkel.

Felle reacties op posting van lokale Jumbo

Dat zorgde ook een posting van de lokale Jumbo op Facebook, schrijft Brabants Dagblad.  ‘Hallo beste supermarkt van Berghem!’, schrijven medewerkers van de Jumbo aan de Burgemeester van Erpstraat op Facebook. Daarbij foto’s van volle schappen. Dit leidde volgens de krant tot felle reacties van klanten en zelfs van de AH in Berghem zelf. ‘Ook dank voor jullie begrip, collega’s’.

Excuses van Jumbo-winkel

Jumbo bood later excuses aan. ‘Het was ludiek bedoeld, maar pakt volledig verkeerd uit. Personeel Albert Heijn Berghem, succes en sterkte, we leven oprecht met jullie mee en hopen voor Berghem, jullie en ons dat er snel duidelijkheid komt.’

Conflict AH en Van Noort loopt al langer

Van Noort heeft supermarkten in Berghem en Leiden. Het financiële conflict tussen Albert Heijn en Van Noort zou al langere tijd lopen en bereikte afgelopen week een kookpunt toen AH stopte met de leveringen. De ondernemer zelf wilde niet reageren afgelopen week. Dat gold niet voor Albert Heijn.  ‘We zijn al heel lang in gesprek met Gerrit van Noort over financiële verplichtingen. We zien dat we daarin niet verder komen, en daarom hebben we deze extreme maatregel genomen. Dat doen we niet graag, en we hopen toch tot nieuwe afspraken te kunnen komen met hem’, zo werd woordvoerder Anoesjka Aspeslagh geciteerd.

Reageer op dit artikel