nieuws

Shop-in-shop Fish Tales weg bij AH

Formules 3766

Shop-in-shop Fish Tales weg bij AH
Fish Tales viswinkel, shop in shop in AH supermarkt.

ZAANDAM – Albert Heijn is gestopt met de shop-in-shops voor verse vis van duurzame visonderneming Fish Tales.

De shop-in-shop met vers vis op ijs werd medio 2015 geïntroduceerd in de vestiging op het Soendaplein in Haarlem.

In deze vorm niet rendabel

Daarna kreeg de viskraam van Fish Tales ook een plek in de AH XL Gelderlandplein (Amsterdam) en de XL-vestiging in Purmerend. Sinds kort is er geen plaats meer voor de shop-in-shops. ‘Na 2 jaar is gebleken dat vis op ijs in deze vorm niet rendabel is’, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. ‘We merken aan de klanten dat ze wat betreft vis vooral kiezen uit ons aanbod voorverpakte vis.’

Wel in conserven

Het sluiten van de viskramen betekent niet dat er geen Fish Tales-assortiment meer te krijgen is bij AH. Zo verkoopt AH nog steeds de visproducten in conserven van het bedrijf.

Bekend van vismerk Fishes

Fish Tales is een initiatief van Bart van Olphen en Harm Jan van Dijk. Laatstgenoemde is oprichter van Landmarkt, waar hij in mei 2013 vertrok. Van Olphen is bekend van het duurzame vismerk Fishes. De winkels van Fishes moesten in 2012 de deuren sluiten vanwege een faillissement.

Reageer op dit artikel