nieuws

Dekamarkt boycot producten Danone

Formules 3082

Dekamarkt boycot producten Danone

VELSEN-NOORD – Dekamarkt boycot momenteel enkele producten van Danone. Dat bevestigt Fiona Wijnbergen namens Detailresult.

De supermarktketen en het voedingsmiddelenbedrijf zijn in discussie over de inkoopprijzen. Enkele producten worden momenteel geweerd omdat Detailresult vindt dat de prijzen te ver worden opgedreven.

Geen interesse

‘Het klopt dat er momenteel geen interesse is in enkele artikelen van deze leverancier’, laat Fiona Wijnbergen aan Distrifood weten. ‘Dat is de situatie deze week. We kunnen nog niet aangeven of dit volgende week anders is.’

Bordje bij het zuivelschap

Dekamarkt heeft vorige week bij het zuivelschap een bordje geplaatst met de tekst waarin de klant wordt uitgelegd waarom een deel van het assortiment van Danone niet verkrijgbaar is. ‘Tot onze spijt hebben wij momenteel Danone Oikos Perzik Yoghurt en Danone Oikos Aardbei niet op voorraad. Dit is een gevolg van een lopende discussie over de inkoopprijzen. Om u in de toekomst lage prijzen te kunnen blijven garanderen hopen wij op uw begrip hiervoor.’

Op korte termijn

Danone bevestigt de problemen. ‘Er is inderdaad tijdelijk geen interesse in dit product vanuit Dekamarkt. We zijn hierover met hen in gesprek en hopen er op korte termijn met elkaar uit te komen,’ laat woordvoerder Annemiek Temming namens het concern weten.

Reageer op dit artikel