nieuws

Picnic start bouw eerste eigen dc in Utrecht

Formules 3439

Picnic start bouw eerste eigen dc in Utrecht
De ceremoniële start van de bouw van Picnic's nieuwe dc.

UTRECHT – Online supermarkt Picnic is vandaag (dinsdag) ceremonieel gestart met de bouw van een nieuw distibutiecentrum. Het dc in Utrecht kent na opening een vloeroppervlak van 35.000 vierkante meter.

Het dc is gevestigd op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide en biedt straks werk aan 500 tot 1000 mensen, laat Picnic weten.

Picnic groeit snel

Het dc is volgens de app-only super hard nodig vanwege de snelle groei van Picnic. Het aantal klanten, eind vorig jaar nog 24.000, is dit jaar gegroeid naar 65.000. Dit kwam voornamelijk door de uitbreiding  naar nieuwe marktgebieden. 1 januari dit jaar bezorgde Picnic in zes steden, eind juni waren dit er 24. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 250, terwijl nog eens 100 wagentjes besteld zijn en de komende maanden geleverd worden. Aan het eind van het eerste half jaar had Picnic 650 bezorgers in dienst.

Nieuw Picnic-dc moet in maart open

De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht werd vandaag ceremonieel gestart en moet in maart volgend jaar afgerond zijn. Het vloeroppervlak is drieënhalf keer zo groot als nu in de twee bestaande dc. ‘De twee distributiecentra die we momenteel gebruiken zijn met de huidige groei straks niet meer toereikend’, aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. ‘Daar spelen we op in met de bouw van een groot en hypermodern distributiecentrum, dat ons in staat stelt de komende jaren door te groeien.’ Bestaande ruimtes die bekeken werden waren niet groot of niet duurzaam genoeg, laat de websuper weten. ‘Door het zelf te bouwen kunnen we het optimaal afstemmen op onze logistieke processen en onze duurzaamheidseisen.’

Utrechtse wethouder is blij

De Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp (Economische Zaken) is blij dat Picnic het nieuwe distributiecentrum in de Domstad op Lage Weide bouwt. ‘Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijk voor onze stad, dus dit nieuwe distributiecentrum is een mooie aanwinst. Bovendien levert het aanzienlijke werkgelegenheid op voor onze beroepsbevolking.’ Utrecht is voor Picnic inmiddels overigens ook het belangrijkste marktgebied.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Het nieuwe distributiecentrum kwalificeert voor het duurzaamheidscertificaat ‘BREEAM Excellent’. Warmte die gegenereerd wordt door de motoren van de koelcel wordt door middel van een warmtewisselingsinstallatie hergebruikt in onder meer de kantoren. Op het dak ligt 20.000 vierkante meter aan zonnepanelen, die op de piekmomenten 1,9 MW stroom opwekken. Dat staat gelijk aan het verbruik van 460 huishoudens. Het distributiecentrum wordt ontwikkeld in samenwerking met Somerset Capital Partners, aannemer Wouters Schijndel en project manager CVO-group.

Reageer op dit artikel