nieuws

Picnic regelt ontbijt voor 3480 studenten

Formules 1769

Picnic regelt ontbijt voor 3480 studenten
In iedere plaats waar Picnic zijn intrede doet, verandert de markt disruptief

DELFT – Picnic verzorgt deze week voor 3480 Delftse eerstejaarsstudenten een ontbijtje. Ook worden 10.400 brunches verzorgd.

Maandag reden er 12 wagentjes van Picnic rond in de stad om bij 16 verschillende faculteiten de ontbijtjes langs te brengen. De online bezorgdienst brengt tot en met donderdag brunches bij 16 deelnemende verenigingen.

Autootjes met 7000 bananen

Van 21 tot en met 24 augustus tijdens de OWee (Ontvangstweek) rijden de duurzame elektrische autootjes van Picnic met onder meer 7000 bananen, 2300 pakken sap en melk en zo’n 3000 plakken kaas naar verschillende locaties in de stad.

Past bij budget student

‘Het is voor deze jongeren heel belangrijk om niet alleen te leren waar de beste kroegen en sportvoorzieningen zijn, maar ook om te weten welke mogelijkheden er zijn om boodschappen te doen’, zegt mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. ‘Mama zorgt nu niet meer voor het eten, maar wij. De laagste prijs van de boodschappen en de gratis bezorging passen bovendien goed bij het budget van de gemiddelde student.’

Duurzaamheid belangrijk

De organisatie van de OWee is blij met de samenwerking met de online supermarkt. ‘Zowel Picnic als de organisatie van de OWee vindt duurzaamheid heel belangrijk. Dankzij deze lunches en brunches komen studenten hier meteen mee in aanraking’, zegt Paul van de Weijer, voorzitter van het OWee-bestuur 2017.  Picnic bezorgt inmiddels boodschappen in 24 steden. De 65.000 klanten van Picnic bestellen met een app op hun mobiele telefoon de boodschappen en krijgen deze vervolgens gratis thuisbezorgd.

Nieuw distributiecentrum

Picnic is vorige week gestart met de bouw van een nieuw distibutiecentrum. Het dc in Utrecht kent een vloeroppervlak van 35.000 vierkante meter. Het dc is gevestigd op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide en biedt straks werk aan 500 tot 1000 mensen.

Reageer op dit artikel