nieuws

Jumbo: dit jaar drie Foodmarkt City’s erbij

Formules 4180

Jumbo: dit jaar drie Foodmarkt City’s erbij
Foto: Jan Willem van Vliet

VEGHEL – Jumbo opent dit jaar nog drie vestigingen van zijn binnenstadsconcept Foodmarkt City. De winkels komen in Eindhoven, Nijmegen en Den Bosch.

Dat heeft het supermarktbedrijf bekend gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Jumbo noemt Foodmarkt City, waarvan de eerste vestiging in mei in Groningen opende, ‘een veelbelovend nieuw concept’.

Twijfel over naam Foodmarkt City

Volgens NRC twijfelt Jumbo echter wel over de naam Foodmarkt City. De krant sprak met financieel topman van Jumbo Ton van Veen. Volgens hem draait vooral het horecadeel van de eerste Foodmarkt City goed. ‘Het traditionele boodschappenstuk kan nog wel beter. We zien dat de klant verrast is dat hij bij Foodmarkt City ook tandpasta of bananen kan kopen’, aldus Van Veen in de krant. De naam Foodmarkt City by Jumbo draagt daar ook niet echt aan bij, voegt hij toe. De naam Foodmarkt is vooral bekend in de marktgebieden waar Jumbo winkels van die formule heeft: Breda, Veghel en Amsterdam.  ‘Daar is Foodmarkt dus een bekende naam. Maar in Groningen associëren mensen Foodmarkt City niet direct met een supermarkt. Een directere link met de naam Jumbo zou duidelijker zijn.’ Volgens Van Veen is het daarom mogelijk dat Jumbo voor toekomstige vestigingen een andere naam zal gebruiken.

Dit jaar geen Foodmarkt in Leidsche Rijn

Jumbo had dit jaar ook een ‘gewone’ Foodmarkt willen openen, laat het bedrijf weten bij de presentatie van de cijfers. Maar doordat het winkelcentrum in Utrecht Leidsche Rijn later dan gepland wordt opgeleverd, zal die opening pas begin 2018 plaatsvinden. Het bestand met reguliere Jumbo-supermarkten groeit in de loop van dit jaar ook nog. Jumbo verbouwt nog achttien bestaande winkels en hoopt acht vestigingen toe te voegen aan het winkelbestand.

‘Op termijn 100 vestigingen’

Jumbo-directeur Frits van Eerd wil de komende jaren minimaal 100 vestigingen van Foodmarkt City openen. Die ambitie sprak hij in juni uit op vastgoedbeurs Provada.  Hij nodigde daarom vastgoedmensen uit om met geschikte locaties op de proppen te komen. ‘U bent van harte welkom.’ Van Eerd zei dat Jumbo zijn pijlen richt op vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, omdat de supermarktketen daar ondervertegenwoordigd is.

Reageer op dit artikel