nieuws

Hoogvliet start bouw nieuw dc

Formules 13528

Hoogvliet start bouw nieuw dc
Het nieuw te bouwen dc van Hoogvliet in Bleiswijk.

BLEISWIJK – Met het bereiken van overeenstemming met Witron over de logistieke mechanisering en automatisering, is Hoogvliet gestart met het realiseren van een nieuw te bouwen distributiecentrum.

Het dc, dat tevens een slagerij en servicecentrum gaat bevatten, komt op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk (gemeente Lansingerland).

Nieuw dc in 2020 operationeel

De supermarktketen heeft op deze locatie een stuk grond van 13 hectare aangekocht, meldt ze in een persbericht. Naar verwachting zullen in 2020 de eerste activiteiten plaatsvinden in het nieuwe distributiecentrum en zal kort daarna ook het inpandige servicecentrum in gebruik genomen worden. De bakkerij van de supermarktketen is al sinds januari 2016 volledig operationeel op het nieuwe terrein.

Het nieuw te bouwen dc van Hoogvliet in Bleiswijk.

‘Concurrerend zijn en blijven’

Volgens Hoogvliet is de realisatie van het nieuwe DC een belangrijk onderdeel van de strategie van het supermarktbedrijf met als centrale doelstelling de meest attractieve omni-channel supermarkt binnen haar marktgebied te zijn. ‘Onontbeerlijk binnen deze strategie is het zo laag mogelijk houden van de kosten voor distributie en logistiek. Daarmee kan Hoogvliet sterk concurrerend zijn en blijven’, aldus de tekst in het bericht.

‘Bouw komt op uniek moment’

Algemeen directeur Siep de Haan: ‘De start van het nieuwe distributiecentrum komt op een uniek moment. In 2018 bestaat Hoogvliet 50 jaar en het ligt voor de hand dat we dan terugkijken op onze prachtige historie. Dankzij dit nieuwe distributiecentrum richten we onze blik echter vooral op de toekomst! Met dit nieuwe distributiecentrum lopen we zelfs voor op de ontwikkelingen en kunnen we dit doen tegen de laagst mogelijke kosten.’

Zowel vers als kw

In het nieuwe distributiecentrum zullen zowel droge kruidenierswaren als vers, agf en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt worden tot zendingen naar een van de 67 winkels van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage zal eveneens via de nieuwe locatie gaan plaatsvinden. Ook de centrale slagerij van Hoogvliet zal onderdeel uitmaken van deze nieuwbouw waardoor Hoogvliet beschikt over een moderne centrale slagerij die voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden, een zeer efficiënt proces mogelijk maakt en volgens het bedrijf gereed is voor alle huidige en toekomstige voedselveiligheidsnormen.

‘Robuuste backbone’

Met de integratie van het distributiecentrum, de emballageverwerking, het servicecentrum en de productiebedrijven bakkerij en slagerij beschikt Hoogvliet naar eigen zeggen over een robuuste nieuwe logistieke backbone voor de toekomst. Al in 2012 werd gestart met de voorbereidingen van het project.  De eerste paal van het gebouw wordt in het eerste kwartaal van 2018 geslagen. De supermarktketen wenst baanbehoud voor alle betrokken medewerkers, want ‘zij zijn het fundament van de Hoogvliet organisatie’. Voor de medewerkers worden opleidingen verzorgd om hen voor te bereiden op het nieuwe distributie- en servicecentrum.

Partners

Het nieuwe dc van Hoogvliet komt tot stand in samenwerking met Arcadis en Witron. Arcadis is verantwoordelijk voor het programmamanagement, het gebouwontwerp en de bouwbegeleiding. Witron verzorgt als system integrator het logistieke design.

De ondertekening van het contract. Van links naar rechts Christian Dietl (CEO WIOSS Service), Helmut Prieschenk (CEO Witron), Siep de Haan (Algemeen directeur Hoogvliet), Frans Schijf (Financieel directeur Hoogvliet).

Reageer op dit artikel