nieuws

Emté volledig over op duurzame kip

Formules 2187

Emté volledig over op duurzame kip

VEGHEL – Het volledige assortiment verse kipproducten is vanaf 14 augustus bij Emté ten minste van de kwaliteit De Betere Kip.

De reguliere kip, in de volksmond ook bekend als ‘plofkip’, is bij Emté niet meer verkrijgbaar.

Stap voor stap

Johan van Heerebeek, commercieel directeur Emté is blij met deze ontwikkeling: ‘Afgelopen jaren hebben we stap voor stap ons kipassortiment verduurzaamd. Daarbij was een goede balans tussen vleeskwaliteit, dierenwelzijn, prijs en waardering van onze klant steeds het doel. Met De Betere Kip is dit ingevuld.’

Langzaam groeiend kippenras

De Betere Kip is een langzamer groeiend kippenras. De kippen hebben 10 procent meer leefruimte dan reguliere kippen. Daarnaast hebben de kippen een natuurlijk dag- en nachtritme met een donkerperiode van ten minste zes uur per dag. De stallen zijn voorzien van natuurlijk daglicht. In de stallen is volgens Emté een natuurlijke ventilatie waardoor er een comfortabele vochtigheid is en er komt voldoende frisse lucht binnen. Er wordt gezorgd dat alle kippen gemakkelijk het drinkwater en voer kunnen bereiken en er is afleidingsmateriaal aanwezig.

Keurmerk Beter Leven

Voor klanten die nog hogere eisen stellen aan dierenwelzijn is een uitgebreid assortiment beschikbaar wat voorzien is van het keurmerk ‘Beter Leven’ met één of drie sterren (biologisch) kwalificatie.

Reageer op dit artikel