nieuws

Dick Boer ligt niet wakker van Aldi en Lidl

Formules 4418

Dick Boer ligt niet wakker van Aldi en Lidl
Frans Muller (l) en Dick Boer.

AMSTERDAM – De groei van Aldi en Lidl in de USA deert Ahold Delhaize-topman Dick Boer niet.

‘De Duitse discounters? Weet u, wij concurreren al jaren met Walmart, de grootste discounter ter wereld. We zijn wel wat gewend’, zegt Boer in een gesprek met De Financiële Telegraaf. Aldi en Lidl hebben grootse plannen in de Verenigde Staten, het land waar Ahold Delhaize zijn meeste omzet vandaan haalt.

Amazon kijkt naar stenen  winkels

Ook van Amazon schrikt Boer niet. ‘Wij doen al veel online met Peapod in de Verenigde Staten. Dat de internetjongens nu naar stenen winkels kijken, betekent dat wij het goed gezien hebben. Wij kunnen de concurrentie aan. En bezorgdienst Amazon Fresh kennen we al.’

Ahold Delhaize sterkste in het oosten

Boer nuanceert in de krant ook dat Ahold Delhaize een potentieel overnamedoel is. ‘Wij zijn nu de sterkste in het oosten. De VS is ook niet echt één land. De oostkust is het enige waar wij naar kijken. We zijn daar sterk en worden nog sterker.’ Frans Muller, belast met de integratie van beide concerns, zegt dat de supermarktcombinatie zelf juist kijkt naar overnames. ‘Wij houden zelf wel onze ogen open voor mogelijkheden om met overnames onze positie aan de oostkust te versterken.’

Reageer op dit artikel