nieuws

Coop gaat samenwerking aan met VVN

Formules 1834

Coop gaat samenwerking aan met VVN

VELP – Coop Supermarkten en Veilig Verkeer Nederland (VVN) gaan samenwerken om verkeersongelukken met kinderen aan het begin van het nieuwe schooljaar te voorkomen.

Volgens Coop en VVN is er jaarlijks een grote stijging te zien in het aantal jonge verkeersslachtoffers in de eerste weken van het nieuwe schooljaar. Schooljeugd heeft na de vakantie vaak onvoldoende aandacht voor het verkeer of moet wennen aan de route naar de nieuwe school. Ook automobilisten moeten weer wennen aan kinderen op de weg.

 

De scholen zijn weer begonnen

VVN houdt elk jaar al een campagne rondom de start van het nieuwe schooljaar. Dit jaar start de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ op 21 augustus. Deze richt zich met name op bewustwording bij automobilisten. Coop, met 260 supermarkten die vaak dicht bij scholen liggen, gaat zich vooral richten op fietsende kinderen en hun (groot)ouders.

Coop: voorlichting en accessoires

Zo komt er onder meer voorlichting in de winkel en een spaaractie voor accessoires die het fietsen voor kinderen leuker en vooral veiliger helpen maken. Het startschot van de Coop-campagne is op 24 augustus in Apeldoorn met ‘De grote Bike to School Verkeersquiz’. Hierin gaan 300 kinderen met elkaar de strijd in een ludieke quiz op het gebied van verkeerskennis. De presentatie is in handen van Zapplive-presentatoren Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand.

Extra alert zijn

Coop en VVN willen met de gezamenlijke campagne bereiken dat automobilisten, fietsers en voetgangers straks extra alert zijn op straat. ‘Voor een betere verkeersveiligheid en minder kans op verkeersongelukken bij kinderen’, staat in een persbericht.

Reageer op dit artikel