nieuws

AH opent 4e logistiek centrum voor online

Formules 2575

AH opent 4e logistiek centrum voor online

ZAANDAM- Albert Heijn opent binnenkort een nieuw logistiek centrum in Eindhoven, dat specifiek is bedoeld voor online bestelde boodschappen.

Dit zogenaamde Home Shop Center (HSC) is het vierde HSC van de supermarktketen, en, inclusief alle lokale HUB’s, de 25ste locatie voor de bezorging van online bestelde boodschappen. Vanuit het nieuwe HSC in Eindhoven worden straks tienduizenden bestellingen per week bij klanten in het zuiden van het land bezorgd.

Stormachtige groei

Online boodschappen doen is niet meer weg te denken en groeit stormachtig, aldus AH. Er is bij klanten steeds meer behoefte aan gemak en flexibiliteit. Dat geldt niet alleen voor gezinnen met drukke schema’s, ook bij ouderen die minder mobiel zijn of bijvoorbeeld kinderdagverblijven en zorginstellingen. Op de site ah.nl – de grootste online supermarkt van Nederland – vinden zij een assortiment van 28.500 producten van Albert Heijn, Etos en Gall & Gall.

Meer werkgelegenheid

In het pand van 18.000 m2 aan de Keten 15 in Eindhoven wordt op dit moment volop gebouwd om vanaf het najaar wekelijks 40.000 bestellingen bij klanten thuis te kunnen bezorgen. Ook worden vanuit de nieuwe locatie de op ah.nl bestelde boodschappen klaargezet bij de Pick Up Points in Brabant, Limburg en Gelderland. Het Home Shop Center geeft een impuls aan werkgelegenheid in de regio met op termijn plek voor 800 medewerkers.

Minder kilometers

Door het toevoegen van een extra HSC hoeven minder kilometers gereden te worden voor de thuisbezorging in het zuiden van het land. Vanuit Eindhoven wordt direct bij klanten in de omgeving bezorgd. Om nog meer kilometers te besparen rijden grotere vrachtwagens naar hub’s in Brabant, Limburg en zuidelijke deel van Gelderland. Vanaf de hub’s rijden kleinere bezorgauto’s de stad in.

Reageer op dit artikel