nieuws

AH-dc krijgt ruim 10.000 zonnepanelen

Formules 2127

AH-dc krijgt ruim 10.000 zonnepanelen

PIJNACKER – Het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker krijgt 10.788 zonnepanelen op het dak die op jaarbasis 1.387 ton CO2 reduceren.

Anneke de Vries, AH’s directeur vastgoed en franchise, legde donderdag het eerste zonnepaneel op het dak van het distributiecentrum. De zonnepanelen op het dak wekken jaarlijks 2.730 MWh. Deze energie wordt aan het distributiecentrum teruggeleverd en is goed voor eenderde van het totale verbruik van het dc.

Zonnepanelen op verschillende winkels

Albert Heijn heeft de afgelopen tijd onder andere zonnepanelen geplaatst op het distributiecentrum in Zaandam en op winkels in Purmerend, Venray, Enschede, Eindhoven en Zeist. Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan de daling van de CO2 footprint per m² met 41,6 procent ten opzichte van tien jaar geleden.

Uitstoot verlagen in winkels en dc’s

‘Het plaatsen van de zonnepanelen sluit goed aan bij de ambitie om CO2 uitstoot te verlagen in onze winkels en distributiecentra en slimmer om te gaan met energie’, vertelt Anneke de Vries. ‘Ik ben daarom heel blij dat we hier zo’n mooie stap kunnen maken met ruim 10.000 zonnepanelen. En dat is een hele klus op een distributiecentrum waar er 24/7 gewerkt wordt om onze winkels te bevoorraden.’ Eind vorig jaar meldde Albert Heijn al de plannen voor de zonnepanelen op het dc tegen Distrifood.

Reageer op dit artikel