nieuws

Aldi aan vooravond van monsterombouw

Formules 18711

Aldi aan vooravond van monsterombouw
Foto: Distrifood

CULEMBORG – Aldi Nederland staat aan de vooravond van de grootste ombouwoperatie in de geschiedenis. Doelstelling is om alle filialen om te bouwen naar de gemoderniseerde formule.

Aldi werkt op dit moment aan de planning voor het ombouwen van de winkels, zo laat de keten weten aan Distrifood. ‘Ons doel is alle filialen te voorzien van de nieuwe formule volgens Aniko (Aldi Nord Instore Konzept, red.).’ Daarmee wordt verwezen naar de doorontwikkelde formule zoals die zichtbaar was in het Duitse Herten en die ook al in een aantal testwinkels in Nederland is uitgevoerd.

Licht op groen in Duitsland

Onlangs hebben de eigenaarsfamilies op het Duitse hoofdkantoor van Aldi Nord het licht op groen gezet voor de ombouw van alle winkels in Europa. Hiervoor wordt in totaal €5,2 miljard uitgetrokken. Hoeveel van dit geld in Nederland terechtkomt is nog niet bekend. ‘Wij zijn erg blij met de beslissing om te investeren in de ombouw van van de filialen. We waren in Nederland al begonnen met het openen van Aniko-testwinkels en we zien dat klanten en medewerkers erg enthousiast zijn over deze nieuwe formule, met lichtere, frissere winkels en een grotere focus op versproducten’, meldt Aldi in Nederland.

Trouw aan harddiscount

Daarbij wijst Aldi ook op het uitgebreidere biologische assortiment, het verse gebak en nieuwe gemaksproducten als aantrekkelijke elementen voor de nieuwe formule. ‘We blijven als Aldi echter trouw aan ons harddiscountprincipe.’

Nog dit jaar meerdere winkels

Over het tempo van de ombouw in Nederland kan Aldi nog niets zeggen. ‘Uiteraard willen we het liefst zo snel mogelijk beginnen met de ombouwoperatie. Wij werken daarom op dit moment aan het opstellen van een langetermijnplanning. Dit is een complexe operatie, waarbij we rekening moeten houden met onder andere onze locatieplanning en de beschikbaarheid van alle winkelmaterialen. Op dit moment is daarom nog niet aan te geven wanneer de volledige ombouwfase afgerond zal zijn, echter het is al wel duidelijk dat we dit jaar nog meer winkels in het nieuwe concept zullen openen.’

Nieuwe topman heeft vernieuwing als doelstelling

Aldi experimenteert al enkele jaren met vernieuwing van de formule, maar nu wordt er echt vaart gemaakt met de uitrol. De enkele weken geleden aangestelde nieuwe topman van Aldi in Nederland, Nicolás de Lope, kreeg als doelstelling mee om de vernieuwing in Nederland te versnellen. Aldi verloor in Nederland de afgelopen jaren marktaandeel.

Reageer op dit artikel