nieuws

Video: Hoogvliet innoveert in Zoetermeer

Formules 3012

Video: Hoogvliet innoveert in Zoetermeer
Foto's: Roel Dijkstra

ZOETERMEER – Hoogvliet opende vorige week in Zoetermeer een gloednieuwe vestiging waar voor het eerst de nieuwe huisstijl van de formule te zien is.

Hoogvliet gooit z’n bescheidenheid van zich af met de update van de formule, zegt adjunct-directeur commercie Rutger van den Bout van Hoogvliet. Volgens hem stond de formule al als een huis, maar werd dat te weinig getoond aan de buitenwereld. En zonder nu ineens van de daken te gaan schreeuwen, wil het supermarktbedrijf nu wel meer het verhaal achter z’n winkels en assortiment vertellen. ‘We zijn bijvoorbeeld de enige supermarktketen die zich Warme Bakker mag noemen, dat gaan we in de nieuwe huisstijl wat meer benadrukken’, aldus Van den Bout.

Video van nieuwste Hoogvliet

Distrifood was vorige week bij de opening van de nieuwe Hoogvliet aanwezig en maakte onderstaande video van de winkel:

Winkel staat bol van innovatie

De nieuwste Hoogvliet-vestiging is gevestigd aan horecaplein Cadenza in het Stadshart van Zoetermeer. Bioscoop Kinepolis is de overbuurman. Onder de winkel heeft Hoogvliet een parkeergarage laten aanleggen, van waaruit klanten met een rolbaan naar de winkel kunnen. Opvallend zijn de Hoogvliet-reclamespotjes die klinken in de parkeerkelder. Het is voor klanten echter slechts een voorproefje van de technische snufjes waar de supermarkt mee is uitgerust. De innovatie is namelijk alom vertegenwoordigd.

Meloenen met laserinscriptie

Tijdens de openingsweek begon dit al bij de toegangspoortjes: de watermeloenen die daar lagen (zie foto) zijn voorzien van met laser gebrande inscriptie, waarop ‘Welkom bij Hoogvliet’ staat. Het is een techniek die Hoogvliet overigens al eerder toepaste op agf dat daar geschikt voor is. Wat meteen opvalt in de winkel zijn de led-schermen waarop promoties en het verhaal achter producten wordt verteld. Van den Bout: ‘De schermen worden centraal aangestuurd vanuit Alphen a/d Rijn (Hoogvliet’s hoofdkantoor, red.). Als ik nu een dagaanbieding bedenk, staat deze binnen een half uur op alle schermen.’

Winestein en Cheesius

Waar Hoogvliet eerder al het systeem WineStein in gebruik nam, is nu voor een vergelijkbaar systeem gekozen op de kaasafdeling: Cheesius. Op twee verschillende tablet-schermen kunnen klanten tot de juiste kaaskeuze komen, door te zoeken op gelegenheid, smaak of land van herkomst. Een uitkomst voor klanten die geïnteresseerd zijn in kaas, maar niet goed weten welke kaas op welk moment het lekkerst is.

AGF als pronkstuk

Van den Bout is het meest trots op de agf-afdeling van Hoogvliet’s nieuwste winkel. ‘Dat is het paradepaardje, en uniek in Nederland. Een afdeling als deze zie je nergens’, zegt hij. Wat opvalt is de grootte van de afdeling. Op een fors oppervlak zijn meerdere tafels in een speelse opstelling geplaatst, met daarop vooral breed gepresenteerd fruit. Ook wordt er veel aan cross-selling gedaan, zoals Corona naast de limoenen en citroenen. Ook op de langgerekte groentewand wordt aan bijverkoop gedaan: tussen de tomaten is een koelmeubeltje ingebouwd voor mozzarella. Boven deze groentewand is goed te zien hoe Hoogvliet het verhaal meer wil vertellen.

Nieuw leven voor tunnelscanners

Misschien wel de grootste technische verrassing wacht bij het kassapark: een nieuwe generatie tunnelscanners. Hiervan zijn er drie geplaatst. ‘Deze zijn nog nauwkeuriger en amper storingsgevoelig’, zegt Van den Bout hierover. De tunnelscanner leek ten grave gedragen te zijn, maar Hoogvliet gelooft heilig in het systeem. In nieuwe of verbouwde vestigingen zullen de tunnelscanners in de toekomst weer worden geplaatst of herplaatst. Overigens hebben klanten maximale keuze als het gaat om afrekenen. Dit kan bij de kassa, bij zelfscanbetaalpalen en dus bij de tunnelscanners. Van den Bout: ‘Maar klanten kunnen, als ze dat graag willen, ook met hun handscanner bij de caissière afrekenen.’

Hoogvliet

Uitrol volgt snel

De tweede Hoogvliet-winkel die open gaat in de nieuwe huisstijl is in Scheveningen, na de zomer. De nieuwe huisstijl wordt wat betreft de pricing nog deze zomer bij alle filialen uitgerold. Het tempo voor de nieuwe signing ligt wat lager, dit zal gaandeweg gebeuren.

Reageer op dit artikel