nieuws

Vershal en AH bevestigen ‘urban’ Albert Heijn

Formules 2047

Vershal en AH bevestigen ‘urban’ Albert Heijn
Vershal Het Veem, waar een 'urban' Albert Heijn-winkel opent.

EINDHOVEN – Albert Heijn opent nog dit jaar een winkel volgens een nieuw concept in Vershal Het Veem in Eindhoven. Volgens de vershal heet dit Albert Heijn Urban, AH zelf weerspreekt dit.

Het nieuws wordt aangekondigd op de website van Vershal het Veem. Eind 2017 moet het Albert Heijn Urban-concept open gaan. Albert Heijn-woordvoerder Erik Lückers zegt in een reactie dat er in de vershal inderdaad een winkel komt die in ‘een bijzonder vorm is gegoten’. De formulenaam Albert Heijn Urban wordt echter niet door AH zelf gebruikt, bezweert hij. ‘Die term is een eigen leven gaan leiden.’ Volgens Lückers gaat AH in Eindhoven doen wat het al langer doet: winkels nog meer lokaal afstemmen op de omgeving.  Rondom Vershal Het Veem zijn veel een- en tweepersoonshuishoudens.

Albert Heijn Urban al eerder aangekondigd

Distrifood meldde in april al dat Albert Heijn in de vershal in de wijk Strijp-S een winkel zou openen volgens een geheel nieuw concept. Dat het om een ‘urban’-winkel zou gaan, een uitgebreide AH To Go, meldden diverse bronnen destijds al.

Contracten zijn getekend

Nu laat Vershal Het Veem weten dat de contracten met Albert Heijn zijn getekend. ‘Laat de champagne maar knallen, want de contracten zijn getekend! Geweldig nieuws voor de fervente Vershal en Strijp-S bezoeker. Vanaf eind 2017 kun je in de Vershal het allernieuwste concept van Albert Heijn verwachten: Albert Heijn Urban. Binnen dit concept wordt het assortiment afgestemd op de lokale klant, met een breed assortiment en aanzienlijke variatie aan artikelen zoals je van Albert Heijn gewend bent.’

Op plek van Turkse bakker

De Albert Heijn komt op een plek in de hal waar tot voor kort een Turkse bakker zat. Eerder liet een woordvoerder van de verhuurder van de vershal Sint Trudo in regionale media weten dat er voor het einde van het jaar een kleine supermarkt komt. ‘Want we kregen steeds meer kritiek van bewoners van Strijp-S dat je hier niet je dagelijkse boodschappen kunt doen. Het gaat om een nieuwe formule van een bestaande keten’, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel