nieuws

Superrr in gesprek met ketens

Formules 1541

Superrr in gesprek met ketens

HEERENVEEN – Zorginstelling Alliade praat met supermarktbedrijven over overdracht van de exploitatie van zijn keten aan zorgsupermarkten onder de formulenaam Superrr.

‘We praten met onze bestaande partners in de supermarktsector, maar ook met andere partijen’, zegt woordvoerder Rogier Verhagen tegen Distrifood.

Buiten de supermarktsector

Het is wel de bedoeling dat er cliënten van Alliade geplaatst blijven worden bij de winkels. Volgens Verhagen is het ook denkbaar dat zaken wordt gedaan met een partij van buiten de supermarktsector.

Al enkele jaren rode cijfers

Zelf wil de zorginstelling met spoed af van de exploitatie. Volgens Verhagen heeft het bedrijf te weinig kennis van zaken om de keten winstgevend te kunnen exploiteren. ‘We hebben geen verstand van HACCP.’ Het betreft in totaal 13 supermarkten in vooral kleinere plaatsen. Deze worden onder meer door Spar beleverd. De keten schrijft echter al enkele jaren rode cijfers, waardoor het eigen vermogen negatief is geworden. De exploitatie wordt nu door moederconcern Alliade gegarandeerd.

Geen termijn

Het jaarverslag over afgelopen jaar meldt voor Support & Co, waaronder de Superrr-winkels vallen, een verlies van €272.000. De woordvoerder kan niet zeggen op welke termijn er een overeenkomst met een partner wordt gesloten. ‘Dat hangt af van de gesprekken.’

Reageer op dit artikel