nieuws

Nicolás de Lope nieuwe Aldi-baas in NL

Formules 5663

Nicolás de Lope nieuwe Aldi-baas in NL
Foto: Aldi

CULEMBORG – Aldi heeft de 47-jarige Nicolás de Lope benoemd tot nieuwe hoogste baas in Nederland. De manager van Spaanse afkomst was recentelijk in Polen actief als directeur.

Hij volgt Flor du Puy op in zijn functie. De Lope krijgt in Nederland als belangrijke taak het verder doorvoeren van de vernieuwingsstrategie van Aldi Nord. ‘Daarbij staan de uitbreiding en vernieuwing van het assortiment centraal, evenals de groei van het aantal verse producten’, zo meldt Aldi in een persbericht.

In het nieuws door rechtszaak

De Lope was eerder ook in Duitsland actief voor Aldi. Hij werd pas maart jongstleden benoemd tot directeur van Aldi in Polen. Het is niet bekend waarom een opvolger voor Du Puy nodig is, maar de benoeming gaat per vandaag in. De vertrokken directeur kwam in 2014 in het nieuws door de rechtszaak van voormalig inkoopdirecteur Piet Vink van Aldi Holding. Daarbij speelde een conflict over arbeidsomstandigheden een belangrijke rol.

De Lope gaat investeren in mensen

Personeel wordt door de nieuwe directeur een belangrijke prioriteit voor de toekomst genoemd. ‘De reacties van klanten op onze nieuwe strategie ondersteunen ons en we blijven eraan werken om er voor onze klanten te zijn. Daar hebben we ons personeel voor nodig. We gaan dan ook extra investeren in onze mensen. Zij zijn tenslotte ons belangrijkste contact met de klant’, zo wordt hij in het persbericht geciteerd.

Reageer op dit artikel