nieuws

Sociaal plan voor distributiemedewerkers Plus

Formules 615

Sociaal plan voor distributiemedewerkers Plus
Het nieuwe dc in Tiel

UTRECHT – Plus en de vakbonden hebben een akkoord bereikt over een nieuw sociaal plan voor distributiemedewerkers.

Plus wilde dinsdag niet ingaan op details van het akkoord, maar een woordvoerder kon wel loslaten dat er maatregelen zijn genomen, speciaal voor oudere medewerkers.

Over drie jaar in werking

Het plan treedt pas over drie jaar in werking, als Plus de activiteiten van de vier regionale distributiecentra heeft ondergebracht op één centrale locatie. Volgens vakbonden FNV, CNV en De Unie was er sprake van een bijzondere opgave, omdat er drie jaar vooruit wordt gekeken. Dit bood volgens de bonden wel een grotere mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de mensen aan het werk kunnen blijven.

Een gemechaniseerd dc in Tiel

Volgens Plus ligt er een goed plan voor de collega’s die geraakt worden door deze organisatiewijziging. In februari maakte de keten bekend de activiteiten van de distributiecentra te willen onderbrengen in één centraal, gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel. De opening hiervan zal, naar verwachting, begin 2020 plaatsvinden.

Stemronde leidt tot definitief plan

Nadat de vakbonden het principeakkoord in een eerder stadium met een positief advies hadden voorgelegd aan de leden, heeft de stemronde onder de vakbondsleden er vandaag toe geleid, dat er nu een definitief sociaal plan ligt.

Plus is tevreden

Directeur Logistiek Rowell Versleijen van Plus Retail: ‘Wij zijn ontzettend tevreden dat we in een relatief korte tijd dit akkoord met de vakbonden hebben kunnen bereiken. Het betekent namelijk snel duidelijkheid voor onze medewerkers werkzaam in onze distributiecentra. Met als uitgangspunt maximaal behoud van werkgelegenheid binnen dan wel buiten Plus, ligt er een goed plan voor de collega’s die geraakt worden door deze organisatiewijziging.’

Reageer op dit artikel