nieuws

Sligro wijst Emté-bod van de hand

Formules 9075

Sligro wijst Emté-bod van de hand

VEGHEL – Sligro Food Group heeft een bod op de Emté-supermarkten naast zich neer gelegd.

In een persbericht laat Sligro weten dat er recent een ‘niet bindende en voorwaardelijke bieding op Emté’ is geweest. De naam Jumbo wordt niet genoemd. Sligro lijkt echter te refereren aan het nieuws dat eerder vandaag bekend werd over een bod van Jumbo op de supermarkttak van Sligro. ‘Dergelijke biedingen zijn op dit moment niet opportuun en Sligro Food Group heeft dit dan ook laten weten aan geïnteresseerde partijen.’

Evaluatie Emté op 20 juli

Sligro zegt in het persbericht verder dat op 20 juli aanstaande de uitkomsten worden gepresenteerd van de evaluatie van Emté. Pas daarna zal het bedrijf naar buiten treden met toekomstscenario’s die worden overwogen. ‘Zoals telkens eerder gecommuniceerd houden wij daarbij alle opties open maar heeft een verkoop van de activiteiten duidelijk niet onze voorkeur.’

Verkoop Emté kwam regelmatig aan de orde

De verkoop van Emté kwam de afgelopen jaren regelmatig aan de orde tijdens persconferenties van Sligro Food Group. Analisten bepleitten het afstoten van de formule omdat deze minder presteert dan de foodservice-divisie van het beursgenoteerde bedrijf. Ondanks verschillende pogingen slaagde Sligro er bovendien nog niet in om de resultaten bij Emté te laten verbeteren.

Jumbo gaat niet in op geruchten

Het bod van Jumbo zou zijn gedaan in samenwerking met een andere keten. De woordvoering van Jumbo stelt in antwoord op vragen van Distrifood dat men ‘zoals gebruikelijk niet ingaat op geruchten’.

Lees ook:

Reageer op dit artikel