nieuws

Plus Van Engelen plaatst 1630 zonnepanelen

Formules 1620

Plus Van Engelen plaatst 1630 zonnepanelen
Archieffoto: Zonnepanelen op dak distributiecentrum Vomar in Alkmaar

WAALWIJK – Plus-franchiser Stephan van Engelen gaat zijn supermarkt in Waalwijk van 1.630 zonnepanelen laten voorzien.

De plaatsing van deze grote hoeveelheid zonnepanelen wordt gemeld door Solar Magazine. Solar Valley verzorgt de financiering, verzekeringen en bouwt naar eigen zeggen ‘kwaliteitssystemen met de laagste total cost of ownership’.

Electriciteitsbehoefte opwekken

Met de systemen gaat de Plus-supermarkt een flink percentage van haar totale elektriciteitsbehoefte zelf opwekken.

SDE+-subsidie wordt aangevraagd

Stephan van Engelen en Solar Valley vragen SDE+-subsidie aan. Na ontvangst van de SDE+-beschikking worden alle afspraken zoals verwachte opbrengst, kosten en andere verplichtingen nader vastgelegd in de vorm van een huurcontract. Daarna start de bouw van de installatie. De zonnepanelen zijn van leverancier TULiPPS Solar.

414 panelen bij Jan Verbeeten

Eerder al liet franchisenemer Jan Verbeeten zijn Plus-vestigingen in Overloon en Vierlingsbeek van 414 zonnepanelen voorzien. Met de systemen wekt de supermarkt zo’n 20 procent van haar totale elektriciteitsbehoefte zelf op. De panelen bij Verbeeten werden in december 2015 op de daken van de twee vestigingen gelegd.

 

Reageer op dit artikel