nieuws

Pinautomaat bij Coop Vledder

Formules 939

Pinautomaat bij Coop Vledder

VLEDDER – Coop-ondernemer Doede Simonides heeft sinds deze week een pinautomaat van de Rabobank in zijn supermarkt.

De ondernemer vult daarmee de lacune op die was ontstaan nadat de Rabobank op 30 juni besloot de eigen geldautomaat in Vledder per direct te sluiten.

Plofkraak

De bank nam dat drastische besluit na diverse plofkraken in de regio Zuidwest-Drenthe.  de Rabobank ging vervolgens op zoek naar een alternatief, zo meldt de site D’as Mooi.nl. Volgens woordvoerder Hans van der Werff  van de Rabobank was de sluiting van de geldautomaat onvermijdelijk. ‘We hopen dat men begrijpt dat we hier de veiligheid voor omwonenden voorop hebben gesteld’, aldus D’as Mooi.nl

Winkelopeningstijden

De deal tussen de Rabobank en Simonides is deze week rond gekomen. Beide partijen hebben afgesproken dat de geldautomaat  tijdens winkelopeningstijden beschikbaar is.

Tijdelijke oplossing

De pinautomaat bij Simonides is een tijdelijke oplossing,  aldus Van der Werff. ‘Wij zijn als Rabobank blij dat we in goed overleg zo snel een oplossing hebben gevonden’, zegt Van der Werff van de Rabobank. ‘Het proces van bestellen tot plaatsen en beveiligen van de geldautomaat kost tijd. Het duurt ongeveer negen weken tot dat deze in werking is. In de tussenliggende periode hebben we afgesproken om kleine bedragen contant op te nemen bij de kassa of bij een tijdelijke automaat die Simonides op korte termijn plaatst.’

 

Reageer op dit artikel