nieuws

Personeel Lidl Zutphen overhandigt petitie

Formules 1455

Personeel Lidl Zutphen overhandigt petitie

ZUTPHEN – Een deel van de werknemers van de Lidl in Zutphen is van mening dat de arbeidsomstandigheden in het filiaal te wensen over laten.

Om die reden overhandigen ongeveer 25 arbeidskrachten op donderdag 13 juli een petitie aan Dennis Pullen, verkoopmanager regio Tiel bij Lidl. Dat meldt FNV Handel in een persbericht. ‘We zijn trots op ons werk en zetten ons dagelijks in voor tevreden klanten en een goede omzet. Maar we willen wel op een verantwoorde, duurzame en plezierige manier kunnen werken. Zoals nu met ons wordt omgegaan, is verre van respectvol en gezond’, zegt FNV-lid en allround winkelmedewerker Gamze Bozkurt.

Einde aan intimidatie

De petitie is volgens de bond ondertekend door 71 procent van de werknemers van het Lidl-filiaal in Zutphen. Ze stellen dat de communicatie en omgang moet worden verbeterd, er een eind moet komen aan intimidatie en dat de werkdruk moet worden verlaagd. ‘Afspraken worden niet nagekomen en zowel de planning als de roosters kloppen vaak niet’, zegt Jeffrey Schrijver, ook FNV-lid en allround-medewerker bij de Lidl in Zutphen. ‘Hard werken is niet erg, maar het is zoveel fijner werken zonder intimidatie.’ De werknemers willen dat het Lidl-management voor 20 juli aanstaande hierover in gesprek gaat met FNV Handel.

Niet nakomen van afspraken

Fatma Bugdayci van FNV Handel beweert in hetzelfde persbericht dat volgens haar ‘het hek van de dam is’ in het filiaal. ‘Geschreeuw, intimidatie en het niet nakomen van afspraken is eerder regel dan uitzondering. Dit kan echt niet. Het personeel is de ruggengraat van een supermarkt. Zonder goed personeel geen goede omzet.’

Reactie Lidl

Lidl Nederland zegt in een reactie de petitie in ontvangst te nemen. ‘Alle medewerkers van dit filiaal zijn belangrijk voor ons. Daarom nemen we deze petitie uiteraard zeer serieus. Het is op dit moment echter nog te vroeg om een reactie te geven, omdat we de inhoud van de petitie nog niet hebben gelezen. Deze nemen wij donderdag in ontvangst. We zullen de inhoud met grote aandacht lezen’, zegt Lidl-woordvoerder Christine Braun.

Reageer op dit artikel