nieuws

Nieuwe vraagtekens over toekomst Superrr

Formules 1710

Nieuwe vraagtekens over toekomst Superrr

AMSTERDAM – Zorginstelling Alliade wil af van de noodlijdende supermarktdochter Support & Co. Support & Co exploiteert onder de naam Superrr dertien buurtsupermarkten.

De wens van de zorggroep in Heerenveen staat vermeld in jaarstukken van de Friese zorginstelling, meldt RTLZ. Support & Co richt zich op winkels in kleine dorpskernen en biedt werkplekken aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Alliade zegt volgens RTLZ wel zorgcliënten te willen blijven plaatsen bij de supermarkten.

In opspraak door zakelijke banden

Alliade raakte vorig jaar in opspraak als gevolg van zakelijke banden tussen directeuren van de zorginstelling en hun privébedrijf Freya. Een van de betrokken bedrijfsonderdelen was Support & Co. Het bedrijf boekte volgens RTLZ vorig jaar een omzet van bijna €8 miljoen. De zorgsupermarkt werd in 2003 opgericht door een rechtsvoorganger van Alliade. In 2010 werd de onderneming verkocht aan het commerciële zorgbedrijf Freya. Vervolgens kocht Alliade het supermarkbedrijf in 2013 weer terug, naar eigen zeggen voor €630.000.

Resultaten zorgsupermarkt niet rooskleurig

Dat Alliade in 2013 Support & Co overnam van Freya is opmerkelijk, aangezien de resultaten toen ook al niet rooskleurig waren.  Er werd in 2013 €49.000 verlies geleden opeen omzet van €9,1 miljoen. Alliade schreef destijds in het jaarverslag betere resultaten te verwachten omdat ‘nieuwe werkprojecten zouden starten’. In werkelijkheid ging het alleen maar slechter. De omzet daalde met bijna 8 procent en het verlies vertwaalfvoudigde naar €600.000 in 2014. Na een nieuw verlies in 2015 zakte het eigen vermogen in het rood, en moest Alliade financiële garanties afgeven.

Reageer op dit artikel