nieuws

Meer omzet en marktaandeel voor Plus

Formules 3114

Meer omzet en marktaandeel voor Plus
Jan Brouwer. Foto: Ton Kastermans

UTRECHT – Plus heeft een goed eerste half jaar achter de rug. De omzet groeide in de eerste 26 weken met 4,9 procent naar €1,2 miljard.

Met een omzetgroei van 4,9 procent verslaat Plus ruimschoots de markt. Die groeide volgens cijfers van Nielsen met 3,3 procent, laat Plus in een persbericht weten. Dat de omzet van de formule harder groeit dan de markt is terug te zien in het marktaandeel. Dat groeide van 6,24% (eerste 25 weken 2016) naar 6,33% over de eerste 25 weken van 2017. Het is al het vierde jaar op rij dat de keten het beter doet dan de markt.

Jan Brouwer tevreden

Algemeen directeur Jan Brouwer is tevreden over de ontwikkeling die de formule doormaakt: ‘We hebben een succesvol halfjaar achter de rug met goede omzetresultaten, maar ook met veel investeringen in de voorkant en de achterkant van de formule.’

Beste supermarkt van Nederland

Volgens Brouwer ligt de formule op koers om de beste supermarktformule van Nederland te worden. ‘Door de goede resultaten van onze nieuwe formule, de ambitieuze plannen op het gebied van logistiek en de groei op het gebied van e-commerce kunnen we stellen dat we op koers liggen om onze ambitie waar te maken.’

Briljant 2.0 scoort boven verwachting

De november vorig jaar geïntroduceerde Briljant 2.0- formule doet het volgens Plus goed. ‘De eerste resultaten van de pilotwinkels zijn boven verwachting, zowel in omzet als in consumentenwaardering.’ Inmiddels zijn vier winkels volgens het nieuwe concept gebouwd. Later dit jaar opent een vijfde pilot-winkel. ‘Eind 2017 wordt de Briljant 2.0 formule geëvalueerd’, laat Plus weten.

Plus Express

De Plus Express-service is na een pilot bij 30 winkels inmiddels beschikbaar bij 176 Plus-supermarkten. Klanten krijgen daarbij de door hen online  bestelde boodschappen binnen twee uur thuisbezorgd. Volgens Plus draagt de service bij aan de omnichannel strategie van de keten waarbij alles draait om het bevredigen van de acute behoefte van de klant. ‘Van de fysieke winkel, tot het ophalen van boodschappen bij één van de 210 ophaalpunten of het thuisbezorgen van de boodschappen op het door de klant gewenste moment.’

Voorbereidingen nieuw distributiecentrum

In februari kondigde Plus aan een nieuw centraal, volledig gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel te gaan bouwen. Ter voorbereiding hierop is een adviesaanvraag bij de Ondernemingsraad ingediend, meldt de formule. Met de vakbonden is een sociaal plan opgesteld voor de medewerkers in de bestaande distributiecentra. Naar verwachting start de bouw begin 2018, waarna het nieuwe distributiecentrum in 2020 volledig operationeel zal zijn.

Reageer op dit artikel