nieuws

Jumbo weer open na overlast muizen

Formules 2227

Jumbo weer open na overlast muizen

STEENBERGEN – De Jumbo in Steenbergen opent maandag weer de deuren. De afgelopen dagen was de deur op slot vanwege overlast door muizen.

De supermarkt aan het Floraplein was sinds dinsdag op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gesloten. ‘We hadden al diverse maatregelen genomen om de overlast tegen te gaan, zoals het zetten van vallen, maar deze bleken niet voldoende. De winkel is afgelopen dinsdag gesloten om doeltreffende maatregelen te nemen, zoals het volledig reinigen van de winkel en het dichten van kieren en gaten’, zegt Jumbo-woordvoerder Laura Valks-Piessens in de krant BN/De Stem.

Gaten en kieren dicht

De afgelopen dagen is de supermarkt compleet leeggehaald. Vervolgens zijn de gaten en kieren in de supermarkt gedicht om de muizen buiten te houden. Sinds een eerdere verbouwing van de winkel was er een aantal gaten en kieren open blijven staan.  Daar zijn de muizen doorheen geglipt.

Langer last van muizen

Afgelopen week vertelde een medewerker van het filiaal tegen Omroep Brabant dat het filiaal al langer last had van muizen. Volgens hem had het winkelteam zelf eerder al tevergeefs geprobeerd de overlast te bestrijden. ‘Op een gegeven moment hadden we er wel vijftig met een muizenklem gevangen. Daarmee dachten we de plaag onder controle te hebben.’

Reageer op dit artikel