nieuws

Jumbo sluit tijdelijk deuren vanwege muizen

Formules 9264

Jumbo sluit tijdelijk deuren vanwege muizen

STEENBERGEN – De Jumbo in Steenbergen moet op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voorlopig de deuren sluiten.

Oorzaak is overlast door muizen. ‘We hebben een kleine overlast van muizen’, bevestigt filiaalmanager Marcel Schoone in het AD. Om die reden wordt de winkel helemaal leeggehaald. ‘We kunnen geen risico’s nemen, de voedselveiligheid staat voorop.’ Hoe lang de winkel de deuren moet sluiten is niet bekend.

Muizen door gaten en kieren

Sinds een eerdere verbouwing van de winkel is er een aantal gaten en kieren open blijven staan.  Daar zijn de muizen doorheen geglipt. Die kieren moeten dus weer dicht. Volgens het dagblad is een team dat bestaat uit vaste werknemers van de Jumbo, een gespecialiseerde schoonmaakploeg, een bestrijdingsteam en bouwvakkers sinds dinsdag druk bezig in het filiaal aan het Floraplein.

Vijftig in een muizenklem

‘We moeten zeker weten dat ze in de toekomst niet meer binnen komen. De bouwvakkers gaan de plinten weghalen en alles dichten’, zegt Schoone. Alle producten worden uit de winkel gehaald. ‘Onze eerste prioriteit is om geen smet te hebben.’ Medewerker Donny Zwart van het filiaal zegt tegen Omroep Brabant dat het filiaal al langer last heeft van muizen. Volgens hem heeft het winkelteam zelf eerder al tevergeefs geprobeerd de overlast te bestrijden. ‘Op een gegeven moment hadden we er wel vijftig met een muizenklem gevangen. Daarmee dachten we de plaag onder controle te hebben.’

Overlast in Den Haag

In april van dit jaar werd de Jumbo-winkel in het Haagse winkelcentrum Megastores om eenzelfde reden gesloten. Volgens de NVWA was toen bij een inspectie gebleken, dat er ernstige overlast van ongedierte was in de Jumbo in het winkelcentrum. Jumbo gaf destijds in een reactie aan dat er weinig aandacht meer werd besteed aan de supermarkt. ‘Doordat wij al eerder hadden besloten deze winkel te gaan sluiten, was er achterstand qua onderhoud in het pand. De winkel zou per 1 mei sowieso sluiten, dat is nu wat vervroegd’, zei een woordvoerder van Jumbo toen.

Reageer op dit artikel