nieuws

Jumbo-ondernemers achter conditiestelsel

Formules 2209

Jumbo-ondernemers achter conditiestelsel

VEGHEL – Een grote meerderheid van de zelfstandige ondernemers van Jumbo heeft zijn goedkeuring gegeven aan een nieuw conditiestelsel.

Dat gebeurde woensdag tijdens een algemene ledenvergadering waar een klap is gegeven op een vijfjarig franchise conditiestelsel. In dit nieuwe conditiestelsel zijn financiële afspraken vastgelegd tussen Jumbo en haar franchisenemers. Eerder was al een principeakkoord bereikt tussen Jumbo Supermarkten en de Ondernemersvereniging Jumbo (OVJ).

Huidige marktontwikkelingen

Het nieuwe franchise conditiestelsel is voor een deel gebaseerd op de bestaande collectieve afspraken, maar kent ook verschillende onderdelen die inspelen op de huidige marktontwikkelingen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het gedifferentieerd toekennen van marges en bonussen aan de hand van de specifieke marktsituatie en het meedelen in te realiseren synergie-effecten uit het logistieke proces door de Jumbo ondernemers.

Instelling klankbordgroep

Onderdeel van de afspraken is ook de instelling van een klankbordgroep met vertegenwoordigers van de OVJ en de Raad van Bestuur van Jumbo. Dit orgaan gaat zich buigen over de verdere versterking van de Jumbo formule.

Basis voor verdere groei

De OVJ ziet in het nieuwe conditiestelsel een belangrijke basis voor verdere groei. ‘De Jumbo ondernemers vormen een hecht collectief, en juist vanuit die gemeenschappelijkheid krijgt het ondernemerschap sterke impulsen. In het nieuwe conditiestelsel ligt extra nadruk op rendementsontwikkeling, kostenbeheersing en omzetmaximalisatie. Dat zijn belangrijke zaken om gestalte te kunnen geven aan onze gezamenlijke visie, namelijk ‘samen ondernemen, samen winnen’,  aldus voorzitter Carl van Dam van de OVJ.

Ondernemers hard nodig

Cfo Ton van Veen: ‘Ondernemerschap zit bij Jumbo, als grootste franchiseformule binnen de Nederlandse foodretailmarkt, diep verankerd in het dna. Onze groeiambities zijn fors en we realiseren ons goed dat we daarbij de ondernemingszin van al onze franchisenemers hard nodig hebben. Alleen samen kunnen we onze ambities waarmaken. We zijn er dan ook trots op dat we dit resultaat samen met onze franchisenemers hebben kunnen bereiken.’

Reageer op dit artikel