nieuws

Jumbo grijpt in na toetjesrel

Formules 14118

Jumbo grijpt in na toetjesrel

VEGHEL – Jumbo past na een golf van klachten de verpakkingen aan van het toetje Jumbo bananensmaak Jumbo Banana (met chocoladesaus).

In het toetje zit blijkbaar een kleine hoeveelheid alcohol en dat is een aantal klanten in het verkeerde keelgat geschoten. De klanten zijn verrast over de aanwezigheid van alcohol, aangezien dit niet is te lezen op de buitenkant van de verpakking, maar aan de binnenkant van het etiket. ‘Ik neem een hap en denk nee dit smaakt naar alcohol!!! Ondertussen heeft mijn zoontje van 2 zijn toetje al op!’, schrijft een klant op de Facebookpagina van Jumbo.

Waarschuwing bij de ingrediënten

De reactie van Jumbo op Facebook is als volgt: ‘Er staat een waarschuwing bij de ingrediënten, maar doordat je deze eerst open moet vouwen, snappen we dat dit misschien niet meteen duidelijk was. Voor kinderen hebben we ook hele andere lekkere toetjes in de Kies&Mix zonder alcohol. Denk bijvoorbeeld aan de Jumbo vlaatje dubbel of Vlaatje flip.’ Die reactie valt blijkbaar niet bij iedereen goed, zo wordt duidelijk uit de commentaren die volgen op Facebook.

Verpakkingen en schapkaarten aanpassen

Jumbo laat aan Editie NL weten de verpakkingen aan te zullen passen. ‘We vinden het heel vervelend dat de klant is verrast door het gebruik van alcohol in onze Italiaanse toetjes. Deze nieuwe toetjes worden in Italië geproduceerd en daar is het gebruikelijk om een kleine hoeveelheid alcohol toe te voegen. Dit is terug te vinden in de ingrediëntendeclaratie op de verpakking. Om dit nog duidelijker te maken voor de klant, gaan we de verpakkingen aanpassen. Ook hebben we meteen actie ondernomen en de winkels voorzien van schapkaarten met daarop een waarschuwing dat er een kleine hoeveelheid alcohol in de toetjes zit.’

Reageer op dit artikel