nieuws

Jumbo doet bod op Sligro-supers

Formules 5826

Jumbo doet bod op Sligro-supers
Foto: Distrifood

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo heeft een stevig bod neergelegd bij groothandel Sligro om de Emté-supermarkten over te nemen.

Het bod zou zijn gedaan in samenwerking met een andere keten, stellen bronnen in de markt tegenover De Telegraaf. De woordvoering van Jumbo stelt in antwoord op vragen van Distrifood op zoek te gaan naar antwoorden over de kwestie. De woordvoerder van Sligro was nog niet bereikbaar voor de redactie.

Eerste grote overname voor Jumbo sinds C1000

Het zou de eerste grote overname zijn voor Jumbo sinds de koop van C1000 enkele jaren geleden. De integratie van die winkels werd vorig jaar afgerond. Sligro bouwde zijn supermarktdivisie op met de overname van de regionale keten Emté, Sanders-supermarkten en andere transacties. De keten is op dit moment druk bezig met een vernieuwingsoperatie de de kwakkelende keten een nieuwe impuls moeten geven.

Verkoop Emté kwam regelmatig aan de orde

De verkoop van Emté kwam de afgelopen jaren regelmatig aan de orde tijdens persconferenties van Sligro Food Group. Analisten bepleitten het afstoten van de formule omdat deze minder presteert dan de foodservice-divisie van het beursgenoteerde bedrijf. Ondanks verschillende pogingen slaagde Sligro er bovendien nog niet in om de resultaten bij Emté te laten verbeteren.

Directie niet van plan te verkopen

Bij de presentatie van de jaarcijfers enkele maanden geleden stelde de directie van Sligro Food Group dat verkoop geen optie was. Daarbij werd gewezen op de bijdrage aan de winst en kasstroom van de foodretailtak van de onderneming. Op dit moment is binnen Emté een grootschalige operatie aan de gang voor ombouw naar de Emté 3.0-formule.

Lees ook:

Reageer op dit artikel