nieuws

Jan Linders lonkt naar Emté

Formules 1316

Jan Linders lonkt naar Emté
Foto: Jan Linders

NIEUW-BERGEN – Jan Linders is uit op een overname van een aantal vestigingen van Emté aan de randen van het huidige vestigingsgebied. Dat zegt algemeen directeur Leo Linders tegen BNR Nieuwsradio.

‘Wij zijn zeker in voor overnames’, zegt de topman tegen de nieuwszender.

Klik hier voor het interview met Leo Linders op BNR Nieuwsradio

Zeker niet de enige

Volgens Linders is de persoonlijke relatie met de top van Sligro heel goed, maar is er zakelijk wel enige afstand. Samen met Sligro maakt Jan Linders deel uit van de Superunie en hierdoor is het volgens hem eenvoudiger om met elkaar in gesprek te komen ‘omdat we samen inkopen’. ‘We zijn geïnteresseerd, maar we zijn zeker niet de enige’, vervolgt Linders het gesprek.

Aan de randen van huidige vestigingsgebied

Op de vraag of Linders over een overname heeft gesproken met Sligro, antwoordt hij: ‘Je gooit wel eens een balletje op en je maakt je belangstelling bekend. Wij zijn geïnteresseerd in een aantal specifieke vestigingen. Het gaat dan om winkels aan de randen van ons huidige vestigingsgebied. Dus in Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.’

Tien tot twintig per jaar

Volgens Linders is het voor zijn bedrijf haalbaar om tussen de tien en twintig supermarkten in een jaar over te nemen. De onderneming groeide vorig jaar harder dan het gemiddelde in de Nederlandse markt. De omzet steeg in 2016 naar €392 miljoen wat een omzetplus van 5,4 procent betekent. De winst (EBIT) eindigde op €9 miljoen (+9 procent). De nettowinst steeg met 2,5 procent.

Eerder bod afgewezen

Emté kampt al langere tijd met een teruglopende omzet, ondanks een nieuwe winkelformule. Jumbo en Coop wilden vorige week niets kwijt over hun mogelijke bod op de Emté-supermarkten. Sligro liet weten dat er recent inderdaad een ‘niet bindende en voorwaardelijke bieding op Emté’ is geweest. De naam Jumbo wordt niet genoemd. ‘Dergelijke biedingen zijn op dit moment niet opportuun en Sligro Food Group heeft dit dan ook laten weten aan geïnteresseerde partijen.’

Evaluatie Emté op 20 juli

Sligro zegt in een persbericht verder dat op 20 juli de uitkomsten worden gepresenteerd van de evaluatie van Emté. Pas daarna zal het bedrijf naar buiten treden met toekomstscenario’s die worden overwogen. ‘Zoals telkens eerder gecommuniceerd houden wij daarbij alle opties open maar heeft een verkoop van de activiteiten duidelijk niet onze voorkeur.’

Lees ook:

 

 

Reageer op dit artikel