nieuws

Ekoplaza: Prijsbeeld Lidl kan niet

Formules 3666

Ekoplaza: Prijsbeeld Lidl kan niet

AMSTERDAM – Ekoplaza zet grote vraagtekens bij het prijsbeeld dat Lidl uitdraagt in zijn biologisch assortiment.

Dat heeft marketingmanager Hans van Mierlo van Ekoplaza/Udea gezegd tijdens een zogenoemde BioBorrel in Amsterdam, meldt biojournaal.nl. Volgens Van Mierlo is Ekoplaza door het prijsbeleid van o.a. Lidl in een ongewenste prijsdiscussie terecht gekomen. ‘We hebben hulp gehad van Albert Heijn en andere ketens bij de stimulering van de verkoop van biologische producten. Wel zetten we inmiddels wat vraagtekens bij de huidige situatie.’

Ongewild in prijsdiscussie

Met de situatie doelt Van Mierlo op het prijsbeleid van concurrenten. ‘Zo zet discounter Lidl een prijsbeeld neer dat niet kan. Inmiddels is Ekoplaza dan ook ongewenst in een prijsdiscussie terechtgekomen. Er is immers altijd wel iemand die het goedkoper kan, maar of dat goed is…de prijs is in onze ogen ondergeschikt aan de kwaliteit van de producten en de service van Ekoplaza. Dat willen we kenbaar maken.’

Minimaal onderscheidend vermogen

De LKKRDR-weken van Ekoplaza moeten daarbij helpen. ‘Voor deze campagne hebben we 75 producten in prijs verlaagd. Dit hebben we gedaan om juist uit de prijsdiscussie te blijven. Hiervoor hebben we producten gekozen waarin we minimaal onderscheidend vermogen hebben.’

Online belangrijk voor Ekoplaza

Van Mierlo benadrukte dat online heel belangrijk is voor Ekoplaza. ‘Ruim 1 op de 6 Nederlanders koopt volgend jaar ook zijn boodschappen online. Naar verwachting stijgt de omzet van online supermarkten in 2017 met ruim 30 procent. En 38 procent van de consumenten oriënteert online voor de boodschappen en koopt in de winkel.’

In dezelfde val

Mede-oprichter Erik-Jan van den Brink van Ekoplaza stelde eerder dit jaar ook al dat Nederlandse supermarkten volgens hem bij het biologisch assortiment ten onrechte de nadruk leggen op steeds lagere prijzen. Daardoor dreigt de biologische sector in dezelfde val te lopen als de gangbare landbouw, aldus Van den Brink.

Reageer op dit artikel