nieuws

Bol.com vaak flink duurder dan supermarkt

Formules 1621

Bol.com vaak flink duurder dan supermarkt
Distrifood

AMSTERDAM – Prijsbewuste klanten doen er goed aan Bol.com links te laten liggen bij de aankoop van artikelen voor persoonlijke verzorging en baby- en kinderproducten.

Dat blijkt uit een prijsvergelijking van de Consumentenbond zoals die is gepubliceerd in het juli/augustus-nummer van de Consumentengids. De bond vergeleek daarbij de prijzen van 1700 A-merkproducten uit acht verschillende productgroepen met andere webwinkels, drogisterijen en supermarkten. Bol.com is onderdeel van Ahold Delhaize en derhalve een zusterbedrijf van ketens als Albert Heijn en Etos.

Fles Schwarzkopf drie keer zo hoog

De bond waarschuwt klanten om goed op de prijzen te letten. ‘Zo kun je drogisterijproducten beter niet bij Bol.com inslaan. Producten als douchegel, shampoo en tandpasta zijn bij Bol.com gemiddeld 6 procent duurder en zelfs 13 procent duurder dan bij de goedkoopste concurrent. Zo vraagt Bol.com voor een fles Schwarzkopf conditioner antiklit €5, bijna drie keer zo veel als de prijs bij de goedkoopste aanbieder (€1,69)’, concluderen de onderzoekers van de Consumentenbond.

Babyvoeding fors goedkoper in de supermarkt

Voor babyverzorgingsmerken als Natusan en Zwitsal loopt het prijsverschil met supermarkt en drogist op tot respectievelijk 60 en 40 procent. ‘Ook babyvoeding van Olvarit, Nutrilon en Hero Baby is veel goedkoper in de supermarkt. Bepaalde producten van Hero Baby kosten Bol.com zelfs 54 procent meer dan gemiddeld’, zo valt te lezen. Zelfs in bundels met kortingen is Bol.com nog erg duur.

Service en breed assortiment ook belangrijk

Anders ligt het bij diervoeding en speelgoed, waar Bol.com juist tot de voordeligere aanbieders behoort. Het bedrijf zelf geeft in de Consumentengids uitleg. ‘We zijn soms de goedkoopste en soms niet. Prijs is belangrijk en daar doen we veel voor, maar het is niet doorslaggevend en ook niet het enige winkelaspect dat klanten belangrijk vinden. Wij kijken ook goed naar service, zoals een snelle levering en klantenservice die zeven dagen per week 24 uur per dag bereikbaar is. En naar een breed assortiment.’

Reageer op dit artikel